U jezera Wörthersee byl představen Golf GTI TCR Concept 11.5.2018

Včera byla odhalena studie Volkswagenu Golf GTI TCR Concept. Světová premiéra se uskutečnila při legendárním Setkání GTI v rakouském městě Reifnitz u jezera Wörthersee. O představení nové studie se postaral Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti Volkswagen AG, který zodpovídá za prodej vozů. Golf GTI TCR Concept je silniční verzí závodního speciálu Golf GTI TCR, který se účástní mezinárodního seriálu okruhových závodů TCR.

„Aktuálně je Golf GTI TCR Concept - atlet odvozený z motoristického sportu - studií. My však chceme, aby se toto vizionářské GTI stalo na konci letošního roku skutečností,” řekl při jeho představení Jürgen Stackmann.

Nejrychlejší GTI

Studie silničního Golfu GTI TCR se pyšní výkonem 213 kW a maximálním točivým momentem 370 Nm, který je k dispozici již od 1600 ot./min. Přenášen na silnici je přes sedmistupňovou automatickou převodovku DSG a pohon předních kol s mechanickou uzávěrkou diferenciálu. Maximální rychlost sériové verze bude elektronicky omezena na 250 km/h, na přání však bude možné elektronický omezovač deaktivovat, díky čemuž se maximální rychlost zvýší na 264 km/h. Toto provedení Golfu tak bude nejrychlejší verzí v aktuální nabídce modelu GTI.

Připraven závodit

Připravovaná sériová verze dostane v základu 18" kovaná kola „Belvedere”, vybrat si ale bude možné i 19" kola z lehké slitiny. O brzdění se bude starat vysokovýkonná brzdová soustava s vrtanými kotouči. V rámci paketu obsahujícího deaktivaci omezovače rychlosti a 19" kola bude instalován vylepšený sportovní podvozek s  adaptivní regulací podvozku DCC, která dokáže přizpůsobit charakteristiku elektronicky řízených tlumičů.

Speciální design

Svoji výjimečnost bude dávat patřičně na odiv i designem. Budoucí sériová verze Golfu GTI TCR dostane nový přední nárazník s ostře tvarovaným spoilerem a také sportovní difuzor s dvěma koncovkami výfuku. Nad bočními prahy se objeví nápis „TCR”. Při otevření předních dvěří se začne logo TCR promítat na zem, prahové lišty z oceli jsou pak červeně osvětleny.

V interiéru samozřejmě nalezeneme sportovní sedadla, která dostala nové čalounění kombinující mikrovlákno a tkaninu. Na tkaninové části sedadla je vzor výrazně červené barvy, ladí tak s prošíváním na sportovním volantu. Z mikrovlákna jsou také ozdobné plochy ve výplni dveří nebo manžeta voliče převodovky.