Top Gear vybral 15 nejlepších aut roku. Uhádnete vítěze? 1.12.2017

Britský motoristický magazín Top Gear vyhlásil výsledky ankety, ve které se vybíralo 15 nejlepších vozů roku 2017. Anketa je rozdělena na 15 kategorií, a poté se vybírá ještě absolutní vítěz. Kategorie nejsou zvoleny podle běžných tříd, ale především podle toho, čemu má daný automobil nejlépe sloužit. Podívejte se na výběr některých vítězů a porovnejte je se svými favority. Prosadila se i automobilka Škoda a svého zástupce má v jedné z kategorií také Volkswagen. Celkového vítěze naleznete v poslední uvedené kategorii.

Gran Turismo roku 2017

Podle Top Gearu je nejlepší Gran Turismo roku 2017 Bentley Continental GT, které v letošním roce prošlo modernizací, především co se týká vzhledu. Každopádně Continental GT je podle Top Gearu ve všech směrech, ať už se jedná o jízdní vlastnosti, vzhled nebo komfort, velmi vyspělé, díky čemuž si zasloužilo první příčku v kategorii.

Okruhové auto roku 2017

Na okruh byste si podle Top Gearu měli vzít moderního nástupce vítěze závodu v Le Mans. Jedná se o legendární Ford GT, který má podle poroty vznešený podvozek a jeho motor patří k těm nejlepším, které existují. Fordu GT je také potřeba přiznat, že vypadá opravdu dobře.

Hyperauto roku 2017

V kategorii těch technicky nejvyspělejších a nejvýkonnějších vozů zvítězilo Bugatti Chiron, které se pyšní nejen tím, jak dokonale promyšlené je, ale také svou exkluzivitou. Při objednávce tohoto vozu na něj budete čekat roky, dostane se vám však vůz postavený s největší péčí a v nejvyšší kvalitě.

Muscle car roku 2017

Muscle car je typický americký výkonný vůz, a není proto žádným překvapením, že vyhrála jedna z ikon této oblíbené kategorie vozů. Vítězem je Dodge Challenger SRT Demon, ten se pyšní největším přetížením při rozjezdu, konkrétně 1,8 g, ve srovnání se všemi produkčními auty na světě. Díky přeplňované V8 se dokonce dokáže postavit na zadní kola.

Nejlepší rodinné SUV roku 2017

Už z názvu této kategorie je jasné, že je jako stvořená pro vozy mladoboleslavské automobilky Škoda. A Škoda ji také se svým velkým SUV Kodiaq vyhrála. Jeho největším protivníkem byl Land Rover Discovery, který si podle předpokladů nejlépe vedl při jízdě v terénu. Ani Kodiaq však v této disciplíně nezaostal a díky dalším faktorům a v neposlední řadě také příznivější ceně než u Land Roveru dosáhl na první příčku.

Nejděsivější auto roku 2017

Nejděsivějším autem, které si dnes můžete koupit, je podle Top Gearu Porsche GT2 RS. To prý dokáže naprosto dokonale vtáhnout řidiče do řízení a v kombinaci s výkonným motorem vás tak dokáže i pěkně potrápit. V tomto automobilu se zkrátka musíte při řízení snažit a za odměnu dostanete skvělý jízdní zážitek.

Kapesní raketa roku 2017

Titul Kapesní raketa si vysloužil Volkswagen up! GTI, obě tyto slova ho totiž dokonale vystihují. S jistotou projede každou zatáčku, která se před ním objeví, a motor mu dává dostatek výkonu vzhledem k jeho velikosti a hmotnosti. Možná nezvládne pokořit rekordy, ale jízda s ním je i přesto zábavná.

Superauto roku 2017

McLarenu se daří vyrábět takřka dokonalé sportovní vozy, a tak byl po zásluze její model 720S oceněn jako nejlepší superauto současnosti. 720S se může pochlubit řadou inovativních prvků, díky nimž je jízda v něm opravdu pozoruhodná, a jeho vzhled je i v této třídě unikátní.

Nejlepší hot hatch roku 2017, Nejlepší automobil roku 2017

Nejlepším hot hatchem a zároveň absolutním vítězem ankety o nejlepší auto roku 2017 dle Top Gearu je Honda Civic Type R. Tento hot hatch se může pochlubit tím, že je nejrychleším vozem s pohonem předních kol na Nürburgringu. Zasloužil se o to nejen motor 2.0 VTEC s výkonem 320 koní, ale také skvělý podvozek a aerodynamika. Vzhled Civicu Type R je možná trochu šílený, ale také povedený a dokáže se líbit. Posuďte sami...

Honda Civic Type R - Auto roku 2017 dle motoristického magazínu Top Gear