Studentský projekt Volkswagen Golf GTE HyRACER 9.11.2020

Učni z Volkswagen Group Retail v německém Wolfsburgu hrdě představili svůj letošní projekt - nabroušenou verzi plug-in hybridu VW Golf GTE s názvem GTE HyRACER.

Učni měli původně unikátní vůz tradičně vystavovat na 39. setkání nadšenců do golfů všech kategorií, který se měl konat v květnu u rakouského jezera Wörthersee. Plány však narušila pandemie koronaviru a proto se HyRACER představuje až nyní.

„Hy” v názvu značí fakt, že se jedná o hybridní model. Slovo „Racer” už hovoří samo za sebe. Studenti stvořili auto, které má kombinovaný výkon 250 koňských sil (o 46 víc oproti sériovému Golfu GTE, na němž je vůz založen) a většina z jeho součástek byla speciálně vyrobena pro tento jedinečný model.

Prací se účastnilo 13 studentů po několik měsíců. O projekt se ucházeli dobrovolně a na tomto základě byli někteří z nich vybráni. Je to tedy projekt nikoliv nepodobný studentským vozům ŠKODY.

Mezi nové části patří i některé prvky karoserie jako například přední nárazník, rozšířené blatníky, zadní difuzor, spoiler na střeše a také například třetí brzdové světlo z modelu Arteon. Nechybí ani sportovní výfukový systém a 19” kola.

V kabině je největší změnou čalounění alcantarou nejen na věnci volantu, ale i na palubní desce a části výplní dveří.  Nejde si také nevšimnout rudého startovacího tlačítka na volantu, i když vedle voliče převodovky zůstal i původní knoflík; jestli fungují oba, nebo jen jeden, tisková zpráva neupřesnila.