Startuje prodej modernizovaného modelu Passat 22.7.2019

Osmá generace modelové řady Passat,která prošla rozsáhlou technickou modernizací, nyní přijíždí na český trh. Neprodávanější vůz střední třídy, který v letošním roce  překonal hranici 30 milionů vyrobených vozů, nyní posádce nabízí ještě větší komfort jízdy a může se pochlubit také vylepšeným designem. Modernizace přinesla vylepšení i v oblastech konektivity a informačních, zábavních a bezpečnostních systémů.

Nový Passat je na českém trhu stále dostupný ve dvou karosářských verzích Limuzína a Variant. Vybírat je možné ze tří výbavových linií – Business, Elegance a R-Line. Modernizované verze Passat Alltrack a Passat GTE mají postavení samostatných modelů. Cena základního modelu začíná na částce 750 900 Kč. 

Osvědčené motorizace

V době zahájení prodeje jsou k dispozici benzínové motory 2.0 TSI (140 kW) a 2.0 TSI s pohonem všech kol 4Motion(200 kW) a v nabídce dieselových motorů jsou jednotky 2.0 TDI (140 kW), 2.0 TDI 4Motion (140 kW) a 2.0 TDI 4Motion (176 kW). Základní motorizace 1.5 TSI Evo (110 kW) a 2.0 TDI Evo (110 kW) se v nabídce objeví v průběhu srpna.

Základní cena modelu Passat Limuzína Business 1.5 TSI Evo (110 kW) s manuální převodovkou byla nastavena na zmíněných 750 900 Kč, prostornější verze Variant stojí 777 900 Kč. V případě dieselových motorů 2.0 TDI Evo (110 kW) ceny začínají na 815 900 Kč, případně 842 900 Kč u verze Variant. Passat GTE bude možné zakoupit za cenu od 1 126 900 Kč. Na nezpevněné cesty připravený Passat Alltrack lze pořídit od 1 117 900 Kč.

Výbavové stupně

Základní výbavový stupeň Business zahrnuje LED světlomety vpředu i vzadu, kůží obšitý multifunkční volant, třízónovou klimatizaci, sedadla s bederními opěrkami, systém Travel Assist Low pro částečně automatizovanou jízdu, systém nouzového volání e-Call, informační a zábavní systém s 6,5" displejem a službami We Connect Plus po dobu jednoho roku a 16" kola z lehké slitiny (17" kola pro verze s výkonem 140 kW). Verze Variant navíc nabízí podélné střešní nosiče s příčníky.

Vyšší výbavová linie Elegance, která je k dostání od 887 900 Kč, doplňuje výbavu Business například o navigační systém Discover Media s 8" displejem, 230V elektrickou zásuvku pro cestující vzadu, 17" kola z lehké slitiny a předplatné služeb We Connect Plus na tři roky. Podélné střešní nosiče pro verzi Variant jsou stříbrně eloxované.

Výbava Elegance je základem pro Passat Alltrack, který má trvalý pohon všech kol 4Motion, speciální režim Offroad, specifický podvozek se zvýšenou světlou výškou, spodním ochranným krytem motoru nebo asistentem pro jízdu ze strmého svahu.

Pro řidiče, kteří ocení sportovnější vzhled, je připraven Passat  R-Line. Tento stupeň výbavy vychází z výbavové linie Elegance a přidává k ní pakety R-Line Exteriér a Interiér. Součástí těchto paketů jsou mj. odlišné nárazníky a rozšířené boční prahy, 18" kola z lehké slitiny, logo R-Line na mase chladiče, černé čalounění stropu, ocelové prahové lišty, multifunkční sportovní volant obšitý kůží s hliníkovými prvky, pedály se vzhledem kartáčované oceli, sportovní sedadla čalouněná kůžemi Nappa a Carbon Style a ozdobné hliníkové dekory.

Hybridní GTE s bezemisním provozem

Passat GTE  s hybridním pohonem a s možností externího nabíjení bude uveden na trh již zanedlouho. Hybridní soustavu tvoří zážehový motor 1.4 TSI s výkonem 115 kW v kombinaci s elektromotorem a sadou lithium-iontových akumulátorů. Systémový výkon soustavy je 160 kW. Nový Passat GTE nabídne v čistě elektrickém režimu dojezd až 57 km v případě Limuzíny a 55 km u verze Variant dle metodiky WLTP.