Škoda odhaluje modernizovaný Superb 7.5.2019

Automobilka Škoda zveřejnila designovou skicu modernizované vlajkové lodi Superb. Skica zřetelně odhaluje některé vnější detaily, kterými se novinka liší od současného modelu. Světová premiéra je naplánována na květnové Mistrovství světa IIHF 2019 v Bratislavě. Škoda je hlavním sponzorem Mistrovství světa v ledním hokeji již od roku 1993, s letošním ročníkem se tak jedná o 27 let trvající spolupráci. Poprvé však mladoboleslavská automobilka vrcholnou sportovní akci využije pro představení nového modelu.

To nejlepší od značky Škoda

Na designovém návrhu vynikají nové LED světlomety s výraznou grafikou denního svícení, mlhové světlomety s nápadnou lištou a pro vozy Škoda typická maska chladiče. Po vzoru modelu Scala se na zádi místo loga objevuje nápis Škoda. Facelift modelu Superb nabízí nejnovější inovace v oblasti technologií, funkčnosti a designu a stanovuje nová měřítka nejvyšší kvality značky. Samozřejmostí je velkorysá nabídka prostoru a prvky výbavy obvyklé pro vozy vyšších tříd.

Historie modelu Superb

Původní generace modelu Superb vznikla ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi již v roce 1934, tedy před dlouhými 85 lety. V roce 1947 byl Superb vůbec prvním vozem vyrobeným v závodě Kvasiny. Název vychází z latinského slova „superbus”, které označuje něco skvělého, excelentního či vynikajícího. Po více než padesáti letech po ukončení výroby původního modelu se v roce 2001 objevil jeho moderní nástupce. Nyní je na trhu již třetí generace novodobého provedení modelu Superb, které se těší velké oblibě u rodin i firemních zákazníků, o čemž svědčí i to, že v roce 2017 Superb překonal hranici jednoho milionu vyrobených kusů.