ŠKODA KUSHAQ: Designové skici přináší první pohled na nové SUV pro indický trh 18.2.2021

› ŠKODA přenesla výrazný design koncepční studie VISION IN do sériové verze kompaktního SUV
› Uvedením nového SUV bude zahájena produktová ofenzíva v rámci projektu INDIA 2.0
› Světová premiéra modelu KUSHAQ proběhne v březnu 2021

Mladá Boleslav/Púna, 18. února 2021 – ŠKODA poodhaluje prostřednictvím dvou skic design exteriéru nového vozu KUSHAQ. Design tohoto kompaktního SUV, určeného pro indický trh, je výrazný a vychází z koncepční studie ŠKODA VISION IN. KUSHAQ je postaven na modulární platformě MQB-A0-IN, speciálně vyvinuté platformě koncernu Volkswagen pro indický trh. V rámci projektu INDIAQ 2.0 je KUSHAQ prvním ze čtyř modelů značek ŠKODA a Volkswagen, který bude vyroben lokálně v Indii. Světová premiéra vozu ŠKODA KUSHAQ se uskuteční v březnu 2021.

První designová skica exteriéru ukazuje výraznou příď modelu ŠKODA KUSHAQ, jehož název pochází ze staroindického jazyka sanskrt a označuje krále nebo vládce. Nápadné jsou ostře tvarované, dvoudílné přední světlomety, které sahají až k široké masce chladiče, typické pro vozy značky ŠKODA. Masivní přední nárazník se spoilerem zdůrazňují sportovní vzhled tohoto SUV.

Druhá skica odhaluje záď nového vozu. Je jasně strukturovaná a doplněná podlouhlým střešním spoilerem a robustním difuzorem v zadním nárazníku. Zadní světla kompaktního SUV se vyznačují krystalickou strukturou, typickou pro značku ŠKODA, podobně jako nápis ŠKODA umístěný na pátých dveřích. ŠKODA KUSHAQ a další připravované velkosériové modely jsou postaveny na bázi modulární platformy MQB-A0-IN, která se vyvíjí a vyrábí přímo v Indii. Tato platforma splňuje nové, přísnější bezpečnostní a emisní normy platné v Indii. U nových vozů je plánováno dosáhnout vysoké 95% úrovně lokalizace, jejich technický vývoj probíhá v Technologickém centru společnosti ŠKODA AUTO v Púně.