Škoda Kamiq vyhrála ocenění Golden Steering Wheel 15.11.2019

Automobilový časopis Auto Bild a nedělník Bild am Sonntag udělily modelu Škoda Kamiq ocenění Golden Steering Wheel v kategorii „Nejlepší automobil do 25 000 Eur”. Ocenění Golden Steering Wheel je prestižní evropskou automobilovou cenou. Odborná porota u modelu Kamiq ocenila především jeho nadstandardní prostornost v rámci své kategorie a celkové zpracování vozu.

Ocenění převzal na galavečeru v Berlíně Christian Strube, člen představenstva za oblast Technického vývoje společnosti Škoda Auto. „Jsem velice rád, že mohu převzít ocenění Golden Steering Wheel pro model Kamiq za celý tým Škoda. Nové městské SUV snoubí všechny prvky typické pro modely značky Škoda, jako jsou velkorysá nabídka prostoru, vynikající poměr ceny a užitné hodnoty nebo jedinečný design. Kamiq vstupuje do velice zajímavého segmentu a získáme díky němu nové zákazníky pro naši značku,” řekl při převzetí ceny Christian Strube.

Kamiq nabízí velkorysou prostornost

Golden Steering Wheel je považována za jednu z nejprestižnějších automobilových cen v Evropě. V letošním roce porota hodnotila celkem 58 modelů rozdělených do 11 kategorií. V kategorii „Nejlepší automobil do 25 000 Eur”, kterou ovládla Škoda Kamiq, o vítězi rozhodovali redaktoři časopisu Auto Bild. Mezi hlavní kritéria hodnocení patří pocit z jízdy, základní cena, základní výbava, záruka a ceny příplatkové výbavy. O vítězství modelu Kamiq rozhodl především prostorný interiér vzhledem k vnějším kompaktním rozměrům, vysoká kvalita zpracování a velmi dobrý poměr ceny a užitné hodnoty.

Šesté ocenění Golden Steering Wheel pro značku Škoda

Ocenění Golden Steering Wheel uděluje nedělník Bild am Sonntag již od roku 1976, s největším evropským automobilovým magazínem Auto Bild začal na anketě spolupracovat v roce 2009. Model Kamiq je již šestým modelem značky Škoda, který toto ocenění získal. Pochlubit se jím mohou také první a druhá generace modelu Fabia (1999 a 2007), druhá generace modelu Octavia (2004), druhá generace modelu Superb (2008) a kompaktní SUV Karoq (2017). V minulém roce se cena neudělovala.