Škoda Kamiq patří mezi finalisty ceny AUTOBEST 2020 8.10.2019

Škoda Kamiq, nové městské SUV mladoboleslavské automobilky, patří mezi pět vozů, které se utkají o titul „Best Buy Car of Europe in 2020”. Tento titul se uděluje každoročně už od roku 2001. V porotě AUTOBEST rozhodují uznávaní novináři z 31 evropských zemí. O vítězi se rozhodne po závěrečných testovacích jízdách, které jsou plánovány na 27. a 28. listopadu na dřívějším okruhu pro závody Formule 1 Intercity Istanbul Park v Turecku. Vyhlášení proběhne v polovině prosince. Značka Škoda v anketě již jednou uspěla, když v roce 2002 titul „Best Buy Car of Europe” získala první generace modelu  Škoda Fabia.

Důkladné hodnocení

Sdružení European AUTOBEST vzniklo v roce 2000. V současnosti je porota tvořena 2 novinářkami a 29 novináři z 31 zemí Evropy. Ti mají za úkol z pěti finalistů vybrat tři favority pro každou ze 13 různých kategorií, patří mezi ně například design exteriéru i interiéru, praktičnost, technologie, šetrnost k životnímu prostředí nebo pořizovací cena. Každá kategorie má dle důležitosti stanovený maximální počet bodů, které je v ní možné udělit – maximální hranice se pohybuje od 100 do 500 bodů. Vítězem se stane model, který dokáže získat nejvíce z celkem 2 500 možných bodů.

Kamiq

Kamiq je třetím modelem úspěšné nabídky vozů kategorie SUV automobilky Škoda. Spojuje v sobě přednosti vozu SUV, jako jsou větší světlá výška a zvýšená pozice sedadel, a obratnost kompaktního vozu. Pochlubit se může širokou nabídkou asistenčních a infotainment systémů, velkorysým prostorem vzhledem k vnějším rozměrům a také mnoha prvky Simply Clever. Škoda Kamiq je navržena tak, aby jako typický vůz značky Škoda splňovala vysoké nároky lifestylově orientovaných zákazníků, zejména párů a mladých rodin.