Skici ukazují interiér čtvrté generace modelu Octavia 8.11.2019

Čtvrtá generace modelu Škoda Octavia se představí již za několik dní. Ještě před premiérou však automobilka postupně zveřejňuje náznaky toho, jak bude novinka vypadat. Nejdříve zveřejnila fotografie maskované verze Combi, a to včetně technické specifikace a informací o výbavě. Poté jsme se dočkali krátkého videoklipu, který odhaluje detaily exteriéru.

Přitažlivá palubní deska

Nyní Škoda ukázala designové skici interiéru. Je z nich jasně patrné, že se můžeme těšit na nově uspořádanou palubní desku s několika úrovněmi a velkou centrální obrazovkou. Jednotlivé úrovně svými liniemi a barvami pod volně v prostoru stojícím displejem připomínají typické tvary masky chladiče vozů Škoda. Vizuální šířka palubní desky umocňuje pocit prostornosti. Ve čtvrté generaci nabízí nejprodávanější model značky ještě více místa než předchůdce. Poprvé bude v modelu Octavia dostupná třízónová klimatizace.

Volant je překvapením

Velkou novinkou je dvouramenný volant, který ve své multifunkční variantě nabízí možnost ovládání 14 funkcí pomocí tlačítek a otočných ovladačů. Na středovém panelu je klasický volič automatické převodovky DSG nahrazen malým ovládacím modulem, pomocí kterého se volí jednotlivé jízdní režimy převodovky DSG. Pro řazení je využita technologie shift-by-wire, takže řazení převodových stupňů neprobíhá mechanicky, ale elektronicky.

Světová premiéra čtvrté generace modelu Škoda Octavia proběhne 11. listopadu v Praze.