Seznamte se: Škoda Kamiq Scoutline 17.1.2020

Automobilka Škoda doplňuje nabídku u městského SUV Kamiq o verzi Scoutline. Jedná se o první SUV značky, které bude v této verzi k dispozici. Již dříve byla představena verze Monte Carlo se sportovním vzhledem, verze Scoutline naopak dodává modelu Kamiq na robustnosti. Dobrodružné městské SUV se představí na březnovém autosalonu v Ženevě, na trh bude uvedeno v létě 2020.

Dobrodružný design

Škoda Kamiq Scoutline nabízí oproti standardnímu provedení například matně černé lemy blatníků, stříbrné karosářské prvky, hliníková kola o průměru 17" Braga nebo volitelná 18" kola Crater v leštěném antracitovém odstínu a full-LED zadní světlomety. Samozřejmě nechybí specifická plaketa s označením verze. Mezi stříbrné karosářské prvky patří přední spoiler a zadní difuzor, kryty vnějších zpětných zrcátek a střešní nosič. Výrazná jsou rovněž tónovaná boční a zadní skla v kombinaci s chromovanými rámy oken. 

Elegance a komfort v interiéru

Interiér je na daný segment nevídaně prostorný. Objevují se v něm elegantní dekorační lišty – sériově v dekoru jasanového dřeva nebo volitelně v broušeném dekoru Dark Brushed – a otvory ventilace v chromovém dekoru. Pedály jsou pak osazeny kryty v hliníkovém dekoru.

Přední sedadla, která mají možnost výškového nastavení, jsou potažena speciálním potahem z prodyšné látky ThermoFlux a mikrovlákna Suedia. Volant, hlavice řadicí páky a páka ruční brzdy jsou potaženy kůží. Pro příjemnou atmosféru v interiéru jsou vnitřní kliky dveří, středový panel, odkládací přihrádky ve dveřích a prostor pro nohy podsvíceny bílým, červeným nebo oranžovým LED ambientním osvětlením. K dispozici jsou také LED čtecí lampičky. Na přání může být strop potažen černou látkou.

Motory

Kamiq Scoutline bude k dispozici ve všech barvách a se všemi motory, které jsou pro modelovou řadu Kamiq dostupné. Na výběr tedy jsou tři benzinové motory, jeden dieselový motor a motor G-TEC, poháněný stlačeným zemním plynem (CNG), které poskytují výkon v rozmezí od 66 kW do 110 kW.