SEAT Tarraco a Honda CR-V obstály v testech bezpečnosti 1.3.2019

Nezávislá společnost Euro NCAP, která se zabývá testováním bezpečnosti vozidel pro evropský trh, zveřejnila výsledky testů pro modely SEAT Tarraco a Honda CR-V. Oba modely se mohou pyšnit maximálním počtem pěti hvězdiček.

Vozy byly hodnoceny při čelním nárazu se 40% překrytím přídě, čelním nárazu celé šíře vozu a bočním nárazu. Dále se hodnotí ochrana chodců a na výsledném hodnocení se významně podílí také funkce asistenčních systémů.

SEAT Tarraco

Nové SUV španělské automobilky si vedlo opravdu velmi dobře. Testu se zúčastnilo s motorem 1.5 TSI a pohotovostní hmotností 1524 kg. V hodnocení ochrany dospělých cestujících získal skvělých 97 % bodů, za ochranu dětí si vysloužil 84% hodnocení. Také ochrana chodců je na velmi dobré úrovni, o čemž svědčí 79% hodnocení.

Výbava modelu Tarraco zahrnuje systém automatického nouzového brzdění, který fungoval v rychlostech běžných pro městský i dálniční provoz a úspěšně dokázal rozpoznat cyklisty a chodce. Za asistenční systémy je Tarraco ohodnoceno 79 % body.

Honda CR-V

Honda CR-V se testu zúčastnila v hybridní verzi s motorem 2.0 i-VTEC a pohotovostní hmotností 1612 kg. Za ochranu dospělých cestujících při nárazových testech obdržela 93% hodnocení, v případě ochrany dětí se může pochlubit ziskem 83 % bodů. Při hodnocení ochrany chodců získala 70% hodnocení a asistenční systémy byly ohodnoceny 76 %.

Systém automatického brzdění fungoval v rychlostech městského a dálničního provozu a rozpoznával cyklisty a chodce. Ve většině situací dokázal zabránit nehodě nebo snížil rychlost kolize.