SEAT spolupracuje na vývoji speciálního audiosystému 17.9.2018

Španělská automobilka SEAT a izraelská společnost Noveto spolu uzavřely smlouvu o testování nové revoluční technologie, která může posádce značně zpříjemnit cestování v automobilu. Vyvíjený systém dokáže vytvářet zvuk přímo v uších každého cestujícího, díky tomu bude moci každý ve voze poslouchat svoji oblíbenou hudbu nebo se dívat na film bez toho, aby ho rušila hudba spolucestujícího.

Společnost Noveto vyvinula systém, který dokáže vytvářet zvuk na určitém místě, jako první na světě. Unikátní technologie umožňuje poslech zvuku ve vysoké kvalitě všem cestujícím, aniž by byli izolováni od okolí, zároveň však nedochází k rušení ostatních cestujících uvnitř vozu. Technologie spojuje výhody sluchátek a běžných reproduktorů, posouvá tak poslech hudby či jiného zvukového doprovodu v automobilu na zcela novou úroveň.

Nenechte se rušit

Izraelská společnost již sestavila tým specialistů, který má za úkol technologii integrovat do vozů SEAT. Hlavním cílem tohoto projektu je dokázat, že je toto inovativní řešení poslechu hudby možné bez potíží používat i v sériově vyráběném automobilu. Tým pověřený tímto úkolem se chystá názorně předvést některé specifické funkce systému, které například umožní řidiči telefonovat a spolujezdci přitom nerušeně poslouchat hudbu.

Výsledky testování budou známy již na konci roku 

Smlouvu o testování technologie podepsali zástupci automobilky SEAT Fabian Simmer, manažer digitálních produktů a služeb, a Arantxa Alonsová, vedoucí obchodního vývoje, společně se zástupci společnosti Noveto Danielem Jammerem a Tomerem Shanim. Závěry zjištěné při testování mají být prezentovány v prosinci.

„Tato nová technologie nám otevře řadu nových možností pro praktické využití v soukromých a především ve sdílených vozidlech. Sdílet své vozidlo a zároveň si zachovat soukromí je bezpochyby výzvou, pro kterou však můžeme mít řešení právě v podobě technologie společnosti Noveto. A my doufáme, že ji budeme moci využít v našich vozidlech. SEAT se snaží podporovat inovace ve vývoji tohoto druhu technických řešení a na pokrok, jehož jsme dosáhli v rámci projektu XPLORA, jsme mimořádně hrdí. Jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o první z mnoha dalších revolučních projektů,” řekl o spolupráci Fabian Simmer, manažer digitálních produktů a služeb ve společnosti SEAT.

Projekt, jenž si klade za cíl instalovat inovativní technologii do automobilů, vychází z iniciativy XPLORA. XPLORA má za cíl rozvíjet vztahy s novými izraelskými start-upy v oblasti vyspělých technologií a mobility, jejichž výsledky by v budoucnu mohly vést k novým, prakticky využitelným řešením, díky kterým bude značka SEAT nadále vylepšovat své postavení v automobilovém průmyslu.