SEAT dokončuje vývoj svého prvního elektromobilu 5.2.2018

Španělská automobilka SEAT už dokončuje svůj první elektromobil. Elektromobily se stále častěji objevují v nabídkách značek a ani SEAT nechce zůstat pozadu. Díky oficiálním informacím už je známa jeho velikost a přibližná cena. Nový elektromobil má pravděpodobně už i název.

Jak se bude jmenovat?

Jeho název prozrazují registrované ochranné známky. Podle názvů, které si automobilka zaregistrovala, se nový model bude jmenovat Born, E-Born nebo Born-E. Název je odvozen od jedné z nejprestižnějších částí Barcelony El Born.

Dr. Matthias Rabe, viceprezident SEATu pro výzkum a vývoj o novém modelu prozradil: „První vůz s platformou MEB bude menší než naše velké SUV, které odhalíme už brzy. Velikostně se auto značně podobá Leonu, ale díky použitým základům nabídne mnohem více prostoru v kabině. Pokud jde o cenu, ta by se měla rovnat hodnotě Atecy. Je to opravdu hezký vůz. Vypadá výrazně a uchovává si to nejlepší ze značky SEAT.“

Předplacená výbava

Vůz je prý dokončen z 95 % a jsou pevně určeny jeho rozměry včetně délky, šířky a rozvoru. Zajímavostí je, že SEAT prý přemýšlí o možnosti předplacení některých prvků výbavy na určitou dobu, kdy byste si mohli předplatit například vyhřívání sedaček a stejně by tomu mohlo být i se zvýšením výkonu. Do prodeje by se první elektromobil od SEATu měl dostat v roce 2020.