Vážení zákazníci, z důvodu státního svátku ve dnech 1.5. a 8.5. 2024 budou naše pobočky zavřené. Děkujeme za pochopení.

SEAT Arona v září ve Frankfurtu. Fotografie dnes. 24.4.2017

SEAT Arona bude crossover postavený na základech nové Ibizy s rysy většího modelu Ateca. Mezi největší konkurenty můžeme přiřadit Nissan Juke, Renault Captur nebo nedávno nastíněný model Škoda Karoq - nástupce modelu Yeti. 

První fotografie

Na sociálních sítích byla zveřejněna první sada fotografií a i přes černočerné maskování je vidět, jak bude Arona přibližně vypadat. Podle plánů by měla být obratná ve městě i na nezpevněných površích a hlavně hodně stylová. To se SEAT u v posledních několika letech daří a současné modely překonávají celý koncern.

Pod kapotou

Nová platforma MQB A0 se objevila nejen u Ibizy, dočká se jí i Arona. Platforma je určena pro malé vozy, které mají mít speciálním postupem výroby lehkou a přesto tuhou karoserii. 

Pod kapotou můžeme očekávat klasický tříválec 1,0 TSI s výkonem 85 kW - 115 koní. Ibiza ke konci roku 2017 přijde s patnáctistovkou TSI a výkonem 110 kW - ta se s největší pravděpodobností objeví i v Aroně. Pohonná jednotka 1,6 TDI je v očekávání také, větší oblíbenost benzínových motorů zvláště pro malé crossovery staví turbodiesel do velkého stínu.

Kdy se na ni můžeme těšit?

V září ve Frankfurtu - pravděpodobně. Současně s Aronou se představí sedmimístný model, který bude sourozencem modelů Škoda KodiaQ a Volkswagen Tiguan Allspace.