První skici modernizovaného modelu California 6.1 6.7.2019

Volkswagen Užitkové vozy ukázal první skici a uvedl nové informace o novém modelu California6.1. Modernizace se zaměřila na celou řadu částí oblíbeného kempovacího vozu. Modernizovaná California nabízí vylepšený interiér, nově navrženou a digitalizovanou multifunkční ovládací jednotku na stropní konzole a moderní asistenční systémy zvyšující bezpečnost a komfort při řízení. Nechybí nová generace informačních a zábavních systémů s integrovanou eSIM, která umožňuje využívání mobilních internetových služeb, nebo volitelný digitální přístrojový panel „Digital Cockpit”. California 6.1 zaujme také díky novému vzhledu přední části.

Čísla mluví za vše

California je s více než 18 000 prodanými vozy ročně (2018) nejprodávanějším modelem v segmentu kempovacích vozů. S nevídanou všestranností je California vhodným kempovacím vozem pro každodenní cesty známou krajinou i pro daleké výpravy.

Modernizovaná verze od značky Volkswagen Užitkové vozy nyní nabízí ještě více pohodlí na cestách. Obytné i spací zóny byly vylepšeny a optimalizovány do posledního detailu. Nová je rovněž přístrojová deska, která zahrnuje nový přístrojový panel s analogovými nebo na přání dodávanými digitálními přístroji. Samozřejmostí jsou nové informační a zábavní systémy s připojením k internetu.

Pokročilé asistenční systémy

Stejně jako na jaře představený Multivan 6.1 je i nová California 6.1 vybavena elektromechanickým posilovačem řízení, díky kterému je schopna nabídnout nové asistenční systémy. Mezi nové elektronické pomocníky patří například asistent pro udržování jízdního pruhu Lane Assist, parkovací systém ParkPilot s ochranou bočních stěn vozu a asistent pro jízdu s přívěsem Trailer Assist, který výrazně usnadní manévrování s připojeným přívěsem. Jízda bude bezpečnější také díky sériově dodávanému asistenčnímu systému pro kompenzaci bočního větru.

Premiéra proběhne na konci léta

California 6.1 bude uvedena na trh s úspornými turbodiesely 2.0 TDI s výkonem až 146 kW/199 k. Světová premiéra kempovacího vozu nové generace proběhne na výstavě Caravan Salon v Düsseldorfu, která se koná v termínu od 31. srpna do 8. září 2019.