Populární Tiguan prošel faceliftem 2.7.2020

Volkswagen ve světové premiéře představil modernizovaný model Tiguan. Volkswagen Tiguan patří mezi nejprodávanější modely v kategorii SUV na světě a v rámci Evropy je vůbec nejúspěšnější. Celkově bylo dosud vyrobenou už přes 6 milionů vozů tohoto modelu. Jen v roce 2019 z výrobních linek sjelo 911 000 vozů, díky čemuž se Tiguan stal nejžádanějším modelem značky i celého koncernu.

„S druhou generací modelu Tiguan jsme v roce 2016 zahájili naši globální ofenzivu v segmentu SUV. Z ní vzešlo na celém světě mnoho úspěšných modelů. Volkswagen nyní činí další krok a elektrizuje, digitalizuje a síťově propojuje nový model Tiguan. Kompaktní SUV je tak připraveno na výzvy naší doby,“říká Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen.

Dostupný jako hybrid. Nově i ve verzi R.

Tiguan bude nově dostupný s moderním externě nabíjitelným hybridním pohonem. Pro automobilové nadšence pak bude nově k dispozici model Tiguan R. Specialisté ze společnosti Volkswagen R vyvinuli pro vrcholnou verzi modelu nový pohon všech kol s variabilním rozdělováním točivého momentu mezi jednotlivá kola. To zajišťuje vysokou úroveň jízdní dynamiky, díky které bude v dané kategorii vynikat.

Designové změny

Odlišit modernizovanou verze od té předchozí je snadné zejména díky vzhledu přední části. Na první pohled zaujme nová maska chladiče a nový design předních světlometů, které navazují na styl použitý u nové generace modelu Golf. Výraznější je také kapota motoru a nové jsou i nárazníky. Vpředu i vzadu pak vůz zdobí nové, lehce pozměněné logo značky. Název modelu je nyní umístěn na zadní části uprostřed pod logem VW.

Nové motory a výbava

Dieselové motory 2.0 TDI s výkonem 110 kW díky užití nové technologie Twindosing patří mezi nejekologičtější dieselové motory na světě. Jízdu v kompaktním SUV zpříjemní volitelný systém Travel Assist, který nabízí částečně automatizovanou jízdu až do rychlosti 210 km/h. Těšit se můžeme také na rozšířené spektrum internetových služeb a funkcí, zprostředkovaných nejnovější generací informačních a zábavních systémů (MIB3). V nabídce výbavy na přání se nově objevil audiosystém od renomovaného výrobce Harman Kardon s výkonem 480 W. Vybrat si můžete rovněž inteligentní světlomety IQ.LIGHT Matrix LED, které výrazně usnadní jízdu v noci.