Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Octavia a Superb získaly ocenění „Čtyřkolka roku“ 5.6.2020

Ve čtenářské anketě německého motoristického časopisu Auto Bild Allrad se prosadily hned dva modely Škoda v kategorii „Čtyřkolka roku“. Výrazně si čtenáři oblíbili zejména model Octavia 4×4 – v kategorii „Osobní vůz 4×4 do 40 000 eur“ vyhrál nejen mezi dováženými vozy, ale stal se i absolutním vítězem této kategorie. Model Superb 4×4 pak ovládl hodnocení mezi importovanými vozy v kategorii „Osobní vůz 4×4 nad 40 000 eur“. Čtenáři nejprodávanějšího motoristického časopisu v Evropě, zaměřeného na vozy s pohonem všech kol, dostali model Octavia na první místo v dané kategorii již počtvrté a model Superb se pyšní dokonce jedenácti oceněními.

„Skutečnost, že čtenáři odborného časopisu „Auto Bild Allrad“ zvolili modely Octavia a Superb za vítěze, dokazuje vysokou úroveň odborných kompetencí naší společnost v oblasti technologie pohonu všech čtyř kol. Naše modely s pohonem 4×4 splňují veškerá očekávání a nároky našich zákazníků. Díky modernímu a inteligentnímu pohonu všech kol nabízí radost z jízdy a zároveň skvělou ovladatelnost za každých okolností. Jménem celého týmu bych rád poděkoval všem čtenářům, kteří hlasovali pro naše modely a umožnili, aby si Škoda z této ankety odnesla vítězství ve dvou kategoriích.“říká Christian Strube, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje.

Modely Octavia a Superb se těší dlouhodobé oblibě

V kategorii „Osobní vůz 4×4 do 40 000 eur“ dalo hlas modelu Octavia 4×4 13,8 % čtenářů, což vozu zajistilo vítězství jak mezi dováženými vozy, tak i titul pro absolutního vítěze. Tímto oceněním model navázal na své předchozí úspěchy z let 2014, 2015 a 2019. Vlajkové lodi mladoboleslavské automobilky, modelu Superb, ve verzi s pohonem všech kol odevzdalo svůj hlas 6,59 % čtenářů, díky čemuž se stal vítězem v kategorii „Osobní vůz 4×4 nad 40 000 eur“ mezi importovanými vozy a celkově slavil již pojedenácté.

Letos se konal již devatenáctý ročník této ankety o „Čtyřkolku roku“. Čtenáři vybírali z celkem 218 modelů rozdělených do 10 kategorií. Hlasování probíhalo online od 10. ledna do 6. března 2020.