Objednávky na nový T-Roc Cabriolet zahájeny 13.12.2019

Volkswagen na českém trhu spustil předprodej nového modelu T-Roc Cabriolet, jediného kabrioletu v nabídce značky. Stylový kompaktní crossover dostal elektricky ovládanou skládací střechu z tkaniny, čímž vznikl opravdu jedinečný vůz, který si budou jeho majitelé užívat zejména v letních měsících. Na výběr bude ze tří variant pohonného ústrojí a dvou výbavových stupňů s bohatou standardní výbavou. Ceny startují na částce 699 900 Kč a první vozy dorazí k prodejcům na konci dubna 2020.

Nový pohled na svět

Nový T-Roc Cabriolet na českém trhu prakticky nemá přímého konkurenta. Crossover s dvoudveřovou karoserií má vícevrstvou plátěnou skládací střechu s tepelnou a protihlukovou izolací. Skládací střecha se ovládá pomocí tlačítka na středové konzole a je možné ji otevřít či zavřít až do rychlosti 30 km/h. Celý proces přitom trvá pouhých 9 sekund.

Vysoká bezpečnost je zachována díky výztuhám střešních A sloupků, dveří a podlahy. Pro případ převrácení jsou cestující chráněni díky systému výsuvných prvků za zadními sedadly. Zavazadlový prostor se může pochlubit objemem 284 litrů a jeho vstupní otvor má výšku 40 centimetrů. Sklopením zadních sedadel vznikne ložná plocha dlouhá až 2 metry.

Dva motory, dvě převodovky, dva výbavové stupně

Základní verze nového modelu ve verzi Style s motorem 1.0 TSI, nabízejícím výkon 85 kW, a 6stupňovou manuální převodovkou lze objednávat za cenu od 699 900 Kč. S výkonnějším motorem 1.5 TSI ACT s výkonem 110 kW ceny startují na 737 900 Kč v případě 6stupňové manuální převodovky a na 797 900 Kč při volbě 7stupňové dvouspojkové převodovky DSG.

Výbavový stupeň Style zahrnuje například adaptivní tempomat ACC, asistenční systém Front Assist s rozpoznáváním chodců, funkci rozpoznávání dopravních značek, parkovací senzory ParkPilot, 17" kola z lehké slitiny, manuální klimatizaci, multifunkční volant obšitý kůží, navigační systém Discover Media, bezkabelovou konektivita pro mobilní telefony App-Connect Wireless a Bluetooth a nechybí ani důležitá větrná clona.

Maximálně stylový

Dalším výbavovým stupněm je linie R-Line. Sportovně laděný T-Roc Cabriolet R-Line se nabízí výhradně se silnějším motorem, kombinovat ho lze s jednou ze zmíněných převodovek. Cena vozu s manuální převodovkou v této verzi začíná na 814 900 Kč, s převodovkou DSG je k dostání od 874 900 Kč.

Verze R-Line se od linie Style odlišuje sportovními nárazníky, interiérem R-Line čalouněným Alcantarou, sportovním multifunkčním volantem obšitým kůží, sedadly vpředu s bederními opěrkami, předními LED světlomety či zadními LED svítilnami s tmavými krycími skly. Tato výbava nabízí rovněž automatickou klimatizaci Climatronic, digitální panel přístrojů Active Info Display, volič jízdních režimů, hliníkové pedály, sportovní podvozek a 17" kola se specifickým designem.

V rámci individualizace si můžete vybrat například paket Black Style s černými prvky exteriéru, na přání pak jsou dostupná 18" a 19" kola, bezklíčový přístupový systém, zimní paket, nezávislé topení, vyhřívání volantu, tažné zařízení nebo audiosystém Beats. Volit je možné také pakety s asistenčními systémy, prodloužené záruky, hlasové ovládání či alarm.

Již za několik měsíců

Výroba modelu, spojujícího zážitky z jízdy v kabrioletu se zvýšenou pozicí sedadel, probíhá v německém Osnabrücku, v němž se už dříve otevřené vozy vyráběly. Z tohoto výrobního závodu vyjížděly legendární modely, jako je Karmann Ghia nebo Golf Cabriolet. První vozy budou zákazníkům předány koncem dubna 2020.