Nový Tiguan 7.10.2016

Dynamické proporce, expresivní příď a důrazná záď - ani přes své kompaktní rozměry nemá nový model Tiguan šanci splynout s davem. Čisté linie výrazné masky chladiče dodávají celkovému vyznění vozu na sebejistotě, zatímco boky s charakteristickými prolisy podtrhují jeho silný charakter. Nový Tiguan zaujme svými sportovními proporcemi

Působivá výbava

Sebevědomý charakter nového modelu Tiguan doprovází interiér tvořený vysoce kvalitními a důkladně zpracovanými materiály. Na první pohled každého jistě upoutá harmonické uspořádání kabiny, mezi jejíž přednosti zdaleka nepatří jen kokpit orientovaný na řidiče, jehož hlavními výhodami jsou srozumitelnost a přehlednost. Cestující v přední i zadní řadě sedadel si mohou kromě dostatečného prostoru pro nohy užívat také pohled na desénové dekorativní obložení interiéru, které je k dispozici pro všechny tři nabízené úrovně výbavy. Po nastoupení do interiéru si mohou cestující užívat nabídky prostoru ve všech směrech, komfortu, bohaté výbavy a velmi kvalitních materiálů. Za zadními sedadly je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 615 litrů, který lze sklopením zadních sedadel zvětšit až na 1655 litrů, což je o 145 litrů více než v případě předchůdce.

Dostaňte se všude

Zájemci mají na výběr celkem 8 motorů TSI a TDI, jejichž hodnoty nejvyššího výkonu sahají od 85 kW (115 k) do 176 kW (240 k). Kromě pohonu předních kol se mohou zákazníci rozhodnout pro nový systém aktivně řízeného pohonu všech kol 4Motion Active Control. Robustní konstrukce a výkonné pohonné ústrojí kromě toho umožňuje za nový Tiguan připojit přívěs o hmotnosti až 2500 kg.

Plný moderních technologií

Součástí sériové výbavy je mimo jiné systém Front Assist s funkcí nouzového brzdění City a rozpoznáváním chodců, asistent pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist a automatická multikolizní brzda. Tiguan stanovuje nová měřítka také v oblastech informačních a zábavních systémů a konektivity. Služby Car-Net Guide & Inform založené na mobilním připojení k internetu nabízejí například automatické upozorňování na nehody, informace o aktuální dopravní situaci na projížděné trase, údaje o parkovacích místech a hlášení servisního stavu vozidla. Moderní technologie usnadňují každodenní život a také zpestřují zážitek z každého ujetého kilometru. S novým Tiguanem je díky více než 50 inovacím  oproti předchozímu modelu jízda dokonalá. Bezpečnost, komfort a ovladatelnost dosahují u tohoto vozidla nové dimenze. Sami to pocítíte v různých situacích – například v dopravní koloně, při couvání s přívěsem, nebo při poslechu oblíbené hudby.