Modernizovaný Superb přijíždí na český trh s bohatou výbavou 28.5.2019

Autorizovaní prodejci značky Škoda v České republice, včetně Autocentra Jan Šmucler, začali přijímat rezervace na modernizovanou verzi modelu Superb. Vlajková loď značky přijíždí na trh s designovými úpravami a nabízí nové prvky výbavy. Příjemnou zprávou pro zákazníky je, že se Superb dočkal vylepšení poměru ceny a hodnoty díky přizpůsobení výbavy na základě zkušeností s předchozí verzí. Mezi designové změny patří například větší maska chladiče, nápis ŠKODA místo loga značky na pátých dveřích a nové vzhledy kol. Ve třetím čtvrtletí letošního roku bude poprvé k dispozici verze s plug-in hybridním pohonem.

Bohatý základ

V nabídce se již neobjeví dříve základní výbavový stupeň Active. V ceníku se tak nový Superb objevuje se základním výbavovým stupněm Ambition, který nově obsahuje barevný MaxiDot displej, LED hlavní světlomety, LED mlhová světla a bezklíčové startování. Nová Škoda Superb se základní motorizací 1.5 TSI s výkonem 110 kW a výbavou Ambition začíná na částce 689 900 Kč, to je o 35 000 Kč levněji než doposud.

Zvýhodnění se dočkaly i další výbavové stupně

Výbavový stupeň Style se dočkal ještě výraznějšího cenového zvýhodnění. Nově nabízí adaptivní tempomat do rychlosti 210 km/h, infotainment Amundsen 8" s navigací, parkovací kameru, bezklíčové startování KESSY a u převodovky DSG pádla pod volantem. S motorem 1.5 TSI/110 kW cena s výbavou Style startuje na 739 900 Kč, je tedy o 45 000 Kč levnější než dosud.

Při výběru verze Sportline mohou zákazníci ušetřit dokonce 69 000 Kč (v případě motorizace 2.0 TSI/200 kW 4x4 s převodovkou DSG). Ve výbavě verze Sportline se objevují všechny prvky výbavy Style a navíc například hlavní světlomety Matrix-LED, TOP LED hlavní světla s animovanými směrovkami nebo elektrické víko zavazadelníku s virtuálním pedálem. Samozřejmostí je sportovní vzhled exteriéru a černého interiéru se sportovními sedadly potaženými Alcantarou.

Vrcholná verze vlajkové lodi

Vrcholná verze L&K sice doznala navýšení ceny o 21 000 Kč, ale nabízí za to bohatší výbavu v hodnotě 67 000 Kč. Sériová výbava verze L&K nově nabízí například ventilaci předních kožených sedadel, vyhřívaný volant, virtuální kokpit, asistent pro udržování jízdního pruhu Lane Assist, systém rozpoznávání dopravních značek a v kombinaci s převodovkou DSG asistent pro jízdu v koloně s nouzovým zastavením. Příplatky za karoserii Combi, převodovku DSG a pohon 4x4 zůstávají u všech výbavových stupňů stejné jako doposud.

Nová verze Scout

Úplnou novinkou v modelové řadě Superb je verze Scout, jejíž cena začíná na částce 1 019 900 Kč s motorizací 2.0 TDI s výkonem 140 kW, pohonem 4x4 a automatickou převodovkou DSG, v případě výběru motoru 2.0 TSI s výkonem 200 kW cena startuje na 1 078 900 Kč. Superb Scout je nabízen výhradně v karosářské verzi Combi a vyznačuje se typickým robustním vzhledem exteriéru, který se od základní verze liší úpravou nárazníků, lemů kol, prahů a spodní částí dveří. Superb Scout má oproti standardní verzi vyšší světlou výšku o 15 milimetrů a samozřejmě nechybí spodní kryt motoru.