Modernizovaný Passat je téměř připraven. Kdy přijde na trh? 21.3.2018

Současná generace Volkswagenu Passat se na silnicích objevila již na konci roku 2014, a tak pomalu nastává čas na jeho modernizaci. Na před pár dny skončeném autosalonu v Ženevě Volkswagen facelift vozu, který v Evropě platí za měřítko střední třídy, sice neukázal, ale objevit by se mohl ještě v letošním roce.

Uvedení faceliftu Passatu na trh patří mezi důležité události v rámci modernizace nabídky Volkswagenu. Herbert Diess, předseda představenstva značky Volkswagen, na výroční konferenci řekl, že modernizovaný Passat je téměř připravený vstoupit na evropský trh. Prodej by měl začít koncem letošního nebo začátkem příštího roku.

Herbert Diess zároveň oznámil, že nenastanou žádné změny v nabídce motorů nebo karosářských provedení. Vybrat si tedy bude možné kromě klasického sedanu také provedení Variant, tedy kombi. Passat Variant nepřijde ani o verzi Alltrack, která se neztraí ani v náročnějším terénu.

Co modernizace přinese?

Jak bývá u faceliftů zvykem, i u Passatu se můžeme těšit především na atraktivnější vzhled. Passat by se měl vzhledově více přiblížít luxusnímu Arteonu, který vyčnívá díky svým přitažlivým dynamickým křivkám. Očekávat můžeme výraznější změnu přední masky a také boční linky pomohu vytvořit agresivnější vzhled. Stále by však měl Passat být z této dvojice tím decentnějším. V interiéru by pak měly ubýt klasická tlačítka a jejich funkci zastane dotykový displej.

Passat v Evropě patří mezi absolutní špičku ve své kategorii z hlediska počtu prodaných vozů za rok. Za rok 2017 se v rámci Evropy prodalo lehce přes 200 000 kusů tohoto modelu.