Modernizovaná Fabia se představí na ženevském autosalonu 8.2.2018

Škoda Fabia s novým designem a technikou se představí veřejnosti na Mezinárodním autosalonu v Ženevě v březnu 2018. Úspěšný kompaktní automobil mladoboleslavské automobilky dostal nový vzhled přední i zadní části, LED světlomety a pochlubit se může také inovovaným interiérem. Uvedení do prodeje je naplánováno na druhou polovinu roku 2018.

Moderní design a technologie

Upravený vnější design zvýrazňuje unikátní vzhled vozu a vytváří dojem vozu vyšší kategorie. Změny se dočkaly hlavní a mlhové světlomety a modifikovaná je rovněž maska chladiče. Poprvé se v rámci  modelové řady Fabia objevuje diodová světelná technika pro přední světlomety a zadní skupinové svítilny. S modernizací přichází také nová kola z lehkých slitin, pro verzi s karoserií hatchback se navíc ve volitelné výbavě objeví kola z lehkých slitin o průměru 18 palců.

V interiéru byl změněn vzhled přístrojového štítu a dekoračních prvků na přístrojové desce. Sedadla jsou pak potažena novými dvoubarevnými vzory potahových látek. Infotainment systém Swing nabídne 6,5palcový displej a je díky němu možné využívat celou řadu mobilních služeb ŠKODA Connect. Technologie Smartlink+ umožňuje využívat Apple Carplay, Android Auto, MirrorLink a SmartGate.

Nabízené motorizace

V nabídce motorizací budou čtyři benzínové tříválcové motory o objemu jednoho litru. Motory MPI s nepřímým vstřikováním paliva poskytují maximální výkon 44 kW a 55 kW,  motory TSI s přímým vstřikováním paliva do válců nabízejí maximální výkon 70 kW a 81 kW. Dvojice motorů TSI nově dostala filtr pevných částic kvůli plnění emisních norem.

Pokročilé asistenční systémy

Fabia se dočkala také rozšíření nabídky asistenčních systémů pro zvýšení bezpečnosti a pohodlí. Nový je například Blind Spot Sensor, který upozorňuje řidiče na vozy jedoucí v tzv. mrtvém úhlu nebo na rychle se blížící vozy zezadu při jízdě na víceproudých dálnicích. Další novinkou je funkce Light Assist, která automaticky přepíná dálková a potkávací světla v případě, že systém rozpozná protijedoucí automobil.