Modernizovaná Fabia: První kusy začaly sjíždět z výrobní linky 13.8.2018

Automobilka Škoda zahájila v pátek 10.8.2018 výrobu modernizovaného modelu Fabia. Ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi sjel z výrobní linky první sériový kus přepracovaného úspěšného modelu. Modernizovaná Fabia má více atraktivní přední a zadní část, dostala LED světlomety a můžete ji vybavit asistenčními systémy, které nejsou v tomto segmentu vozů běžné. O pohon se starají spolehlivé motory s objemem 1,0 litru.

Fabia má za sebou již téměř 20 úspěšných let

Škoda Fabia je již od začátku své výroby v roce 1999 velmi oblíbeným modelem, a to nejen na tuzemském trhu. První generace tohoto úspěšného modelu se pyšní 1 790 000 prodanými kusy, druhá generace dosáhla podobně skvělého výsledku, když si našla cestu k 1 710 000 zákazníků. Doposud bylo za celou dobu její výroby prodáno přes 4,1 milionu kusů tohoto modelu a díky tomu je druhou nejprodávanější modelovou řadou v historii automobilky. Fabia byla vždy nabízena ve dvou karosářských verzích – hatchback a combi.

Největším odběratelem vozů modelové řady Fabia jsou němečtí zákazníci, kteří si od uvedení první generace na trh koupili 761 800 vozů. Domácí trh se dle počtu prodaných vozů umístil na druhém místě, když bylo českým zákazníkům dodáno celkem 540 300 vozů. Třetí místo obsadila Velká Británie s 335 200 prodanými vozy a čtvrté místo patří Polsku, tamější zákazníci si pořídili celkem 314 000 vozů modelu Fabia. Zatímco ve Velké Británii se 78 % procent zákazníků rozhodlo pro hatchback, v České republice a Německu připadá 43 % prodaných Fabií na karosářskou verzi combi.

Kvalitní vůz díky kvalitnímu zázemí

„Před téměř 20 lety se v Mladé Boleslavi rozběhla výroba modelu Škoda Fabia. Nyní bude z tradičně vysokých výrobních a kvalitativních standardů v hlavním výrobním závodě společnosti Škoda Auto profitovat i nejnovější verze našeho evergreenu. Model Škoda Fabia jsme podrobili rozsáhlé modernizaci. S mnoha designovými a technickými novinkami je dobře připravena na budoucnost,” řekl k faceliftu třetí generace Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky.

Modernizovaná Fabia třetí generace pod kapotou schovává efektivní litrové motory TSI a MPI s výkony od 44 kW do 81 kW a nejsilnější z nich může být spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Pochlubit se může bohatou základní výbavou i výbavou na přání, ve které se nachází v rámci daného segmentu neobvyklé asistenční systémy. Více se o Fabii třetí generace po faceliftu dozvíte v dřívějším článku.