Fabia po faceliftu již v prodeji! 6.8.2018

Škoda Fabia, druhý nejprodávanější model značky na domácím trhu, se právě dostává do prodeje v modernizované verzi. Při této příležitosti byl představen kompletní ceník a známy jsou také položky sériové a příplatkové výbavy nebo kompletní nabídka motorů. Fabia pro modelový rok 2019 má nejen nový design, ale také po technologické stránce je ještě více pokročilejší než předchůdce. Fabia se i nadále nabízí ve dvou karosářských provedeních – hatchback a combi.

Nová Fabia se dočkala změny designu přední a zadní části. Maska vozu se u novinky viditelně odlišuje především díky hlavním a mlhovým světlometům a výrazně byla upravena také maska chladiče. V modelové řadě Fabia se poprvé objevují diodové přední světlomety i zadní skupinové svítilny. Změnila se také nabídka kol z lehkých slitin, hatchback je nově možné na přání osadit dokonce koly s průměrem 18 palců. V interiéru byl upraven vzhled přístrojového štítu, dekoračních prvků na přístrojové desce a sedadla jsou potažena čalouněním s novými dvoubarevnými vzory.

Výhradně benzínové tříválce

V nabídce motorizací se objeví hned čtyři benzínové motory, ve všech případech jde o tříválce s objemem 1,0 litru. Motory MPI s nepřímým vstřikováním paliva nabízí výkon 44 kW a 55 kW, přeplňované motory TSI s přímým vstřikováním paliva poskytují výkon 70 kW nebo 81 kW. Oba motory TSI jsou nově vybaveny filtry pevných částic.

Bohatá standardní výbava

Modernizovaná Fabia přichází s bohatší sériovou výbavou. Základní verze Active ve standardu nově nabízí manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken a vnějších zpětných zrcátek, autorádio, palubní počítač, světelný asistent a další prvky. U prostředního stupně výbavy Ambition najdete nyní v základní výbavě například i kola z lehkých slitin, malý kožený paket a moderní infotainment systém Swing.

Nejvyšší úroveň výbavy Style dostala navíc tempomat, multifunkční volant, LED přední světlomety a zadní sdružené svítilny a další výbavu. Verze Monte Carlo se sportovně laděným designem se i přes lepší výbavu dočkala snížení ceny a levnější jsou i některé volitelné položky. Například převodovka DSG je nyní k dispozici za příplatek 30 tisíc korun, což je o 6 tisíc korun méně než doposud.

Vyspělé jízdní asistenty

Rozšířena je také volitelná výbava o řadu asistenčních systémů, které se v malých vozech zatím běžně neobjevují. V nabídce najdete asistent hlídání mrtvého úhlu, asistent pro vyparkování nebo asistent dálkových světel, který automaticky přepíná dálková světla na potkávací, pokud detekuje protijedoucí vozidlo nebo vozidlo jedoucí před vámi. Infotainment systém Swing nabízí 6,5" displej a umožňuje řidiči využívat mobilní online služby Škoda Connect. S navigačním systémem je dodávána služba Online Traffic Information, která poskytuje dopravní informace v reálném čase.