Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Modely Scala a Kamiq přijíždí ve verzi Monte Carlo 5.9.2019

Automobilka Škoda rozšiřuje nabídku u kompaktního modelu Scala a městského SUV Kamiq o výbavovou linii Monte Carlo. Oblíbená verze odkazuje na úspěšnou soutěžní historii značky a vozům díky elegantním černým designovým prvkům dodává ještě sportovnější charakter. Navíc nabízí rozsáhlou standardní výbavu. Premiéra modelů Scala a Kamiq ve verzi Monte Carlo proběhne v září na autosalonu IAA ve Frankfurtu, který se koná od 12. do 22. září. Dodání prvních vozů zákazníkům proběhne ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

U mladoboleslavské automobilky je označení Monte Carlo pro verze s dynamickým vzhledem již zavedenou tradicí. Monte Carlo je čtvrť monackého knížectví, která je známá kromě luxusu i více než stoletou historií motoristického sportu. Rallye, jenž se nachází i v současném kalendáři mistrovství světa, se zde koná od roku 1911 a značka Škoda zde dosáhla několika z jejích největších úspěchů ve své závodní historii. Škoda Popular Sport dosáhla v roce 1936 na druhé místo ve své třídě a v roce 1977 získala Škoda 130 RS dokonce double. Úspěšně si na slavné rallye vedla také Škoda Fabia.

Škoda Scala

Čím vším se Scala v exkluzivním výbavovém stupni odlišuje? Rámeček mřížky chladiče mezi Bi-LED světlomety a části přepracovaného předního spoileru jsou v černé lesklé barvě, stejně jako centrálně umístěný nápis ŠKODA místo loga na pátých dveřích. Při bočním pohledu zaujmou výrazná černá 17" kola z hliníkové slitiny ve speciálním designu, černé kryty vnějších zpětných zrcátek a černé prahy.

Ke standardní výbavě modelu Scala Monte Carlo, který je dostupný se všemi motory této modelové řady, patří také zatmavená zadní okna, panoramatická střecha a prodloužené zadní sklo se střešním spoilerem. Sportovní vzhled doplňuje černý zadní difuzor a speciální plaketa. Elegantním prvkem jsou zadní světla TOP-LED s animovaným ukazatelem směru jízdy.

Interiér s důrazem na styl a maximální komfort

Beze změn nezůstal ani interiér. Přední sportovní sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami jsou výškově stavitelná a čalouněná speciálními potahy. Unikátním vzhledem se pyšní rovněž dekorační lišty a palubní deska. Multifunkční volant je pro příjemné držení potažený perforovanou kůží a je obšitý červeným stehem, stejně jako hlavice řadicí páky a páka ruční brzdy. V interiéru dokresluje atmosféru ambientní LED osvětlení v bílé či volitelné červené barvě a na celkovém sportovním dojmu se podílí i kryty pedálů v hliníkovém designu, nápis SCALA na prahových lištách a černý strop.

„S novou verzí Monte Carlo zdůrazňujeme sportovně-dynamický charakter modelu Scala. Černé prvky, velká kola z lehkých slitin i zvučné jméno jsou odkazem na naše úspěšné soutěžní vozy. Zároveň tyto modely cíleně oslovují mladší cílovou skupinu, která oceňuje sportovní charakter a emocionální, stylový design,”říká o nové verzi modelu Scala Oliver Stefani, vedoucí oddělení ŠKODA Design.

Škoda Kamiq

Novinka v modelové nabídce značky je po modelu Yeti druhým SUV, které Škoda nabízí ve verzi Monte Carlo. O dynamický vzhled se stejně jako u modelu Scala starají především černé designové prvky. Rámeček masky chladiče, prvky předního nárazníku, kryt vnějších zpětných zrcátek, střešní nosič, zadní difuzor, nápis ŠKODA na pátých dveřích a boční prahy jsou vyvedeny v černé lesklé barvě. V sériové výbavě jsou dodávána černá 17" kola z lehké slitiny ve speciálním designu a na přání jsou k dostání dokonce 18" kola.

Kamiq Monte Carlo je k dispozici se všemi motory, které jsou pro tuto modelovou řadu dostupné, a součástí výbavy jsou i tónovaná zadní skla a panoramatické střešní okno. Vzhled přitažlivě doplňují full-LED zadní skupinové svítilny a samozřejmě nechybí ani speciální plaketa Monte Carlo.

Nádech výjimečnosti v každém detailu

V interiéru čekají na řidiče a jeho spolujezdce výškově stavitelná sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy a multifunkční sportovní volant potažený perforovanou kůží, který stejně jako hlavice řadicí páky a páka ruční brzdy zaujme červeným prošíváním. Části interiéru jsou jemně ozářeny ambientním osvětlením v červené barvě. Jedinečný vzhled dostaly dekorační lišty a přístrojový panel a kryty pedálů se tak jako u Scaly dočkaly hliníkového vzhledu. Kamiq Monte Carlo rovněž dostal černý strop a pyšní se nápisy na prahových lištách.

„Nový Kamiq je typické SUV značky Škoda, zároveň ale díky originálním designovým prvkům, jako jsou dělené přední světlomety, zdůrazňuje vlastní tvář. Černé designové prvky verze Kamiq Monte Carlo posilují svébytný charakter a díky nim je ještě atraktivnější pro mladší cílové skupiny zákazníků. Sportovní vzhled, odvolávající se na naše úspěšné soutěžní vozy, a praktičnost tohoto chytrého městského SUV tvoří dokonalou kombinaci.” popisuje novinku Oliver Stefani.