Inovace v Superbu. Větší navigace a vyšší komfort v kabině 30.5.2017

Superb se dočkal menších vylepšení, která ocení nejen řidič, ale i celá posádka. Největší změnou je zvětšení displejů infotainmentu.

Nový infotainment

Po vzoru modelů Octavia a Kodiaq dostane i Superb větší displej infotainmentu - ten se u systému Columbus z osmi palců přesouvá do 9,2palcové obrazovky se skleněným povrchem. Na pravé straně už nenajdete žádná ovládací tlačítka, vlevo je jich 5. U základního modelu Swing s dnes už spíše vtipnou 5" obrazovkou se hodnoty pohnuly o palec a půl - Swing bude mít uhlopříčku 6,5 palce.

Komfort a bezpečí pro řidiče i celou posádku

Největší změnou v komfortu řidiče je přidání funkce masáže do jeho sedadla. Do této doby mělo sedadlo "jen" vyhřívání a odvětrávání, nyní si bude moci řidič více odpočinout. Z mladoboleslavských automobilů je Superb prvním vozem, který nabízí masážní funkci sedadla pro řidiče. V koncernu tuto funkci najdeme u Passatu už několik let.

K dalším novinkám patří lépe odhlučněná přední okna nebo systém nouzového přivolání pomoci Emergency Call. Zajímavou změnou je funkce Digital Voice Enhancement, která zesílí hlas řidiče a spolujezdce a skrze reproduktory ho přenese na zadní sedadla. Už nebudete muset křičet - v každé rychlosti vás všichni uslyší.

Změny v exteriéru

Superb je stále Superb - to se jen tak nezmění. Inovací ve vzhledu je přidání červené metalické barvy do barevného vzorníku a nová litá kola s ráfkem o rozměru devatenáct palců. Červenou barvu měl doposud vyhrazenou pouze výbavová řada SportLine ( Superb SportLine a nově i Kodiaq SportLine).