Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

ID.R v novém designu 22.9.2020

Tvar a barva ID rodiny

Volkswagen ID.R má nový vzhled.  Poté, co čistě elektricky poháněný závodní vůz společnosti Volkswagen Motorsport od zahájení projektu v roce 2018 již vytvořil tři rekordy v šedé, modré a červené barvě na třech kontinentech, představí se na Goodwood SpeedWeek (16. – 18. Října 2020) v nové modré a stříbrné barvě. Nálepky přejdou na začátek.  Designérský tým Volkswagen se vědomě rozhodl použít tyto barvy.  Modrá barva je charakteristickým znakem značek Volkswagen Motorsport a Volkswagen R. Stříbrná stupnice vychází z barevné škály modelu ID.3 , první sériový model z nabídky čistě elektricky poháněných vozidel od společnosti Volkswagen.  Z důvodu zachování úzkého spojení s ID.  Abychom zdůraznili rodinu, bude ID.3 kromě ID.R. přítomen na Goodwood SpeedWeek.  První model této zcela nové generace čistě elektrických vozidel je u obchodů k dispozici od 20. července.  Dodávka limitované edice 30 000 vozidel ID.3  vydání již začala.

S novým designem ID.R nejsou barvy společné pouze sportovní vlajkové lodi elektrické ofenzívy Volkswagen a modelu ID.   „Barevné schéma je samozřejmě jednou z prvních vlastností, které upoutají pozornost,“ říká Marco Pavone, vedoucí designu exteriéru společnosti Volkswagen.  Kromě volby barvy je určujícím prvkem vzor plástve.  Například na ID.3 jsou tyto přítomny na předním nárazníku a C-sloupku.  S ID.R 500 kW (680 k) hrají pllástve nejen roli na vnějším plášti, mimo jiné v britské národní vlajce „Union Jack“ jako pocta Goodwood SpeedWeek.  Kvůli své enormní tuhosti šestiúhelníky, které jsou inspirovány plástvemi.

Speciální požadavky na designový tým na ID.R

Další vlastnost celého ID.  Rodiny je černá střecha.  „Také u modelu ID.R se ovinutí zastaví na linii ramen, na monokoku a poté pokračuje pouze nahoru hliníkovým rámem na čelním skle, který zasahuje do bočního vstupu vzduchu jako C-sloupek,“ říká Pavone.  "To pochází z ID rodiny,  zejména z ID.3.  Tento chromový akcent lze nalézt také na sloupku A, liště střešního rámu a sloupku C.  Toto je funkce, která všechny ID.  Mít modely. “