Fabia Combi přijíždí ve verzi Scoutline 22.10.2018

Před dvěma měsíci Škoda představila modernizovanou modelovou řadu Fabia, model si prošel změnami po designové i technické stránce. Nyní se Fabia ukazuje také v provedení, které se dokáže lépe vypořádat s lehčím terénem, ve verzi Scoutline. Škoda Fabia Combi Scoutline se odlišuje především vzhledem, nabízí však také funkční vylepšení pro pohyb v lehčím terénu.

Stylové doplňky exteriéru

Vnější vzhled se změnil díky výrazným matně černým a stříbrným prvkům karoserie, oko potěší rovněž šestnáctipalcová kola z lehkých slitin ve standardní výbavě, v nabídce pak jsou dokonce i kola s průměrem sedmnácti palců. Dynamický vzhled přední masky, kterou se pyšní i ostatní modernizované verze, je zvýrazněn matně černým spoilerem se stříbrnými prvky, stejnou kombinaci nabízí i nový zadní nárazník s difuzorem. Matně černé jsou robustní lemy blatníků a prahů, kryty vnějších zpětných zrcátek a střešní nosiče jsou zářivě stříbrné. Na výběr jsou všechny sériové barevné odstíny karoserie, stejně jako u standardního provedení.

Fabia Scoutline je upravena tak, aby na ní jízda v lehčím terénu, například po lesní či polní cestě, nezanechala žádné následky. Postará se o to přední, zadní a boční oplastování společně s ochrannými kryty podběhů. Oproti standardní verzi má Scoutline zvýšený podvozek, ten pomáhá nejen při jízdě mimo komunikace, ale přispívá také k většímu komfortu na rozbitých silnicích.

Nabídka motorizací

V nabídce motorizací se nachází motory TSI s objemem jednoho litru. Litrové tříválce poskytují nejvyšší výkon 70 kW nebo 81 kW. Slabší pohonné jednotky jsou spojeny výhradně s pětistupňovou manuální převodovkou, silnější motorizace lze objednat buď se šestistupňovou manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG se sedmi převodovými stupni. Oba motory splňují aktuální emisní normu 6d-TEMP a standardně jsou vybaveny systémem start-stop, rekuperací brzdné energie a filtrem pevných částic. Pohon všech kol není k dispozici.

Vyšší výbava ve standardu

Nedávná modernizace modelové řady Fabia se samozřejmě projevila i u verze Scoutline. Celosvětově druhý nejprodávanější vůz z nabídky automobilky Škoda se v srpnu 2018 dočkal nejen výraznějšího exteriéru, ale nové jsou také potahové materiály sedadel nebo přístrojový panel. Ve výbavovém stupni Style se navíc poprvé objevují standardně dodávané světlomety a zadní svítilny s LED technologií.

Nově jsou na přání dodávány vyspělé asistenční systémy – asistent dálkových světel Auto Light Assist, systém sledování mrtvého úhlu Blind Spot Detect a asistent pro vyparkování Rear Traffic Alert. Asistent pro vyparkování při vyjíždění z parkovacího místa sleduje pomocí radarových senzorů provoz za vozidlem a upozorňuje řidiče na blížící se vozy. Ve Fabii se objevují i nové Simply Clever prvky, například dva USB konektory pro cestující na zadních sedadlech a oboustranný koberec nebo vyjímatelná LED svítilna, která se dobíjí za jízdy, v zavazadlovém prostoru. Zavazadelník patří s objemem 530 až 1395 litrů k nejobjemnějším ve své třídě.