Digital Cockpit dostaly i modely Arona a Ibiza 1.8.2018

SEAT rozšířil nabídku volitelné výbavy u modelů Arona a Ibiza o digitální panel přístrojů (Digital Cockpit). Díky praktickému digitálnímu přístrojovému panelu má řidič lepší přehled o jízdních údajích, asistenčních systémech nebo pokynech navigace. Zobrazované údaje si navíc řidič může podle potřeby přizpůsobit. Arona se stala vůbec prvním crossoverem, který interaktivní a přizpůsobitelný přístrojový panel, jehož displej má úhlopříčku 10,25", nabízí. Digitální panel mohou již od ledna 2018 využívat také řidiči modelů Leon a Ateca.

Praktické informace ve vysokém rozlišení

Digitální štít se může pochlubit TFT displejem s rozlišením 1 280 x 480 pixelů a obnovovací frekvencí 75 Hz, což zaručuje plynulé přechody mezi nabízenými informacemi. Samotné informace jsou díky tomu také lépe čitelné. Digitální přístroje nabízí moderní vzhled zobrazovaných informací a vynikají vysokou funkčností oproti klasickým přístrojům. Řidič má totiž na výběr kromě klasických analogových přístrojů, jako je rychloměr nebo otáčkoměr, třeba i barevné mapy s navigačními pokyny.

„Maximálně se snažíme nabízet našim zákazníkům design nejvyšší kvality. Nyní přenášíme preciznost klasických přístrojů do digitálního světa, v němž je každý pixel definován se stejnou přesností. Využitím tohoto průkopnického digitálního prostředí posouváme vnitřní design našich vozů na novou úroveň." řekl o digitálním přístrojovém panelu Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér společnosti SEAT.

Režimy zobrazování

Digital Cockpit pro modely značky SEAT nabízí tři hlavní režimy zobrazení informací – Classic, Digital a Dynamic.

Režim Classic zobrazuje klasické analogové přístroje, jako je rychloměr nebo otáčkoměr. Mezi digitálními ukazateli se však mohou zobrazovat i další údaje – informace navigačního systému, audiosystému a telefonu, jízdních údajů, stavu vozu nebo informace o asistenčních systémech, mezi které patří asistent pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist, asistent pro sledování mrtvého úhlu, Front Assist a adaptivní tempomat.

Při přepnutí do režimu Digital se maximalizuje využití plochy celého displeje přístrojového štítu Digital Cockpit. Téměř celou plochu displeje v tomto režimu zabírají detailní mapové podklady projížděné oblasti, které usnadňují následování navigačních pokynů nebo hledání parkoviště či garáží. Řidič může měřítko mapy zvětšovat a zmenšovat podle potřeby, aby získal maximální možnou orientaci. V režimu Digital jsou společně s mapou k dispozici údaje o telefonu, jízdních údajích, asistenčních systémech a stavu vozidla.

Zobrazovací režim Dynamic nabízí ještě lepší čitelnost důležitých informací, jako jsou pokyny navigačního systému, údaje o stavu vozu nebo informace asistenčních systémů, například asistenta pro udržování v jízdním pruhu, asistenta pro sledování mrtvého úhlu nebo systému Front Assist.

Uložte si vlastní nastavení

Díky možnosti individualizace digitáního štítu umožňuje Digital Cockpit zobrazovat ty informace, které jsou pro řidiče důležité. Pro zobrazování specifických informací lze přizpůsobit zobrazovací režimy Classic a Dynamic. Ať již řidiči vyhovuje klasický rychloměr a otačkoměr s navigačními pokyny, nebo dá přednost detailní mapě přes celý displej, může si vlastní nastavení uložit do svého uživatelského profilu, který se snadno aktivuje, hned jak usedne za volant po jiném řidiči. Pro každý režim zobrazování je možné vytvořit až tři uživatelské profily.

Výběr informací se provádí opravdu jednoduše, po stisknutí tlačítka „View” na volantu se prochází mezi třemi různými hlavními zobrazeními. Digital Cockpit je vybaven senzory intenzity světla, které mění jas displeje v závislosti na okolních světelných podmínkách.