Arteon Shooting Brake bude! 19.3.2018

Volkswagen Arteon bezesporu patří díky svým sportovním křivkám mezi vzhledově atraktivní vozy a podle informací z Volkswagenu se můžeme těšit na prodlouženou verzi této luxusní limuzíny. Nepůjde o obyčejné kombi, Arteon se objeví v provedení Shooting Brake. Ze své přitažlivosti tak rozhodně nic neztratí - spíše naopak.

Ukáže se již příští rok?

O tom, že by Volkswagen mohl uvést prodlouženou verzi Arteonu, se mluvilo již v polovině minulého roku, ještě před tím než se na silnicích objevila klasická varianta. Objevily se i první fotografie, jak by tato verze mohla vypadat. Realizaci tohoto nápadu nyní Volkswagen nenápadně potvrdil na výroční tiskové konferenci, kde kromě obchodních výsledků za minulý rok představil své cíle a plány do budoucna. Kdy sportovně střižené kombi dorazí na trh zatím není známo, podle odhadů by se tak mohlo stát již v roce 2019.

Na podrobnosti si musíme počkat

Podrobné informace o chystaném modelu zatím nejsou, jisté však je, že Arteon Shooting Brake bude postaven na platformě MQB, stejně jako limuzína. Očekávat lze také stejný či podobný design přední části vozu a k velkým změnám by nemělo dojít ani v interiéru, znatelně se samozřejmě zvětší zavazadlový prostor.

Nabídka motorů pro novou verzi Arteonu rovněž nebyla zveřejněna. Lze očekávat, že alespoň některý z aktuálně nabízených motorů pro Arteon se v ní objeví. Zajímavější však je, že podle spekulací by novinka mohla dostat šestiválcový motor. Pokud se tak stane, bude se z důvodu velikosti s největší pravděpodobností jednat o motor VR6, tedy vidlicový šestiválec, ve kterém válce svírají malý úhel. Tento motor by pak jistě dostala i současná verze.