Volkswagen I.D. Crozz jako sourozenec konceptu Vision E 18.4.2017

Škoda má koncept Vision E, Volkswagen vypustil do světa model I.D. Crozz. V obou případech půjde o plně elektrické koncepty, které budou prezentovány na autosalonu v Šangaji.

Podoba nebo náhoda?

Novinka od VW byla představena v Šangaji na autosalonu a vypadá podobně, jako koncept mladoboleslavského modelu Vision E. Crossover postavený na platformě MEB bude laděn jako sportovní SUV. Stejných hodnot dosahují dva elektromotory, které budou mít jako u Vision E 225 kW (306 koní). Podle aktuálních informací by měl být dojezd takového vozu asi 500 kilometrů na jedno nabití, které bude trvat kolem půl hodiny.

Bude jezdit samo?

I.D. Crozz se přibližuje plně autonomnímu řízení. Vision E by měl zvládat samočinně jízdu, komunikovat mezi kolegy na silnici a vyhábat se překážkám. Nový koncept od Volkswagenu údajně bude jezdit úplně sám. Přepnutí do autonomního režimu prý zasune volant a ztlumí osvětlení, aby nebyl řidič rušen řízením. Volkswagen prozatím žádné takové technologie veřejně nezkoušel a tak uvidíme, kde je pravda.

 

Platforma MEB na silnici

Plně elektrické vozy na nové platformě MEB by se měly objevit na silnicích už v roce 2020. Jaký model však z Wolfsburgu k nám dorazí jako první, to se musíme nechat překvapit.