V únoru se představí nová generace modelu Caddy 23.12.2019

Značka Volkswagen Užitkové vozy ukázala první skici nové generace modelu Caddy, které naznačují, jakým směrem se bude design oblíbeného modelu vyvíjet. Na první pohled je zřejmé, že se toho změní opravdu hodně, což modelu pomůže ještě více upevnit svou pozici na trhu a stále tak bude patřit k vrcholu nabídky mezi vozy kategorie A městských užitkových vozů a zároveň rodinných MPV. Premiéra se bude konat v únoru 2020.

Poutavý design. Mimořádná praktičnost.

Na skicách se nejmenší model značky Volkswagen Užitkové vozy objevuje ve skříňové verzi. I přes poutavý dynamický design se stále budeme moci těšit z velkého objemu nákladového prostoru a mimořádné vnitřní variability. Caddy rozhodně nepřijde o své klíčové vlastnosti. Sportovní charakter návrhu dodává například mírně klesající linie střechy a přitažlivé jsou rovněž výrazně tvarované boční plochy. Jako celek se nový Caddy může pyšnit elegantním jednolitým designem. Díky novému vzhledu se praktický model stane alternativou pro ještě širší okruh zákazníků, kteří vyznávají aktivní životní styl.

Ambice být nejlepší

Zveřejněné návrhy skříňové varianty představují několik výrazných designových prvků budoucího sériově vyráběného modelu. Dočkáme se třeba vertikálně umístěných LED pruhů na zádi, jež se objeví také na osobní verzi. Studie ukazuje i větší zadní okno, které se stane rozpoznávacím prvkem osobní verze. U užitkové varianty modelu Caddy bude na výběr mezi zadními výklopnými dveřmi bez okna a křídlovými dveřmi.

Velkými změnami prošla také přední část modelu. Na uzavřeně působící přídi se objevují LED světlomety, užší maska chladiče a větší logo. Nový Caddy tak bude sebevědomě dávat najevo, že má ambice být měřítkem ve své kategorii.

Oficiální představení skříňového městského rozvážkového vozu a rodinného MPV je naplánováno na únor 2020. Podrobnější informace, včetně například technických údajů, se však dozvíme dříve již během nadcházejících týdnů.