V Mladé Boleslavi začala výroba modelu Scala 7.2.2019

V Mladé Boleslavi, v hlavním výrobním závodě značky Škoda, dnes sjel z montážní linky první vůz nového modelu Scala. Kompaktní hatchback se v Mladé Boleslavi nejen vyrábí, ale byl zde také navržen a vyvinut. Scala je prvním modelem značky, který využívá platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen.

Koncernová platforma MQB-A0 umožňuje instalaci inovativních asistenčních systémů, které se dosud objevovaly pouze ve vozech vyšší kategorie. Vyspělé asistenční systémy zajistí výrazně vyšší úroveň bezpečnosti a větší pohodlí při řízení. Scala nabízí asistenty pro udržování jízdního pruhu Lane Assist, pro změnu jízdního pruhu Side Assist nebo pro vyjíždění z parkovacího místa Rear Traffic Alert. V nabídce nechybí ani adaptivní tempomat ACC nebo LED přední světlomety a sdružené koncové svítilny.

Scala jde s dobou

Na výběr bude celkem pět motorů, tři benzínové, jeden dieselový a jeden na zemní plyn. Jednotka poháněná zemním plynem bude k dispozici později v průběhu letošního roku. Všechny nabízené motorizace jsou přeplňované turbodmychadlem a poskytují výkon od 66 kW do 110 kW. Jsou vybaveny systémem rekuperace brzdné energie a splňují emisní normu Euro 6d-TEMP.

„Novým modelem Škoda Scala otevíráme novou kapitolu vozů kompaktní třídy. Jedná se o zcela nový vůz, který ve třídě výrazně posouvá měřítka v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Dokládá to i svým novým názvem. Současně Scala skvěle prezentuje atraktivnost v duchu „smart understatement”, typickou pro značku Škoda. Jsme přesvědčeni, že se vozu Škoda Scala  podaří nově nastavit měřítka kompaktních vozů značky Škoda,” říká předseda představenstva automobilky Škoda Bernhard Maier.

První vozy dorazí k zákazníkům na jaře

Na první vozy se mohou zájemci v České republice těšit v průběhu května.  Základní cena modelu Scala se zážehovým motorem 1.0 TSI s výkonem 70 kW a pětistupňovou manuální převodovkou ve výbavě Ambition je 369 900 Kč. V této konfiguraci však bude model uveden až ve druhém čtvrtletí letošního roku.