Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Tiguan přijíždí ve verzi OFFROAD a OFFROAD+ 15.2.2019

V nabídce Volkswagenu se nově objevuje Tiguan ve verzi OFFROAD. Tiguan OFFROAD dává najevo své zaměření na první pohled, přední část je elegantní, robustní a především nabízí větší nájezdový úhel oproti standardnímu modelu a integrovaný spodní ochranný panel. O trakci na všech druzích povrchu se stará sériově dodávaný pohon všech kol 4Motion se systémem 4Motion Active Control. Tiguan s paketem OFFROAD je již nyní možné objednávat.

Paket OFFROAD, který rozšiřuje možnosti využití modelu Tiguan, lze pořídit za 23 700 Kč. Na silnici se Tiguan s terénním paketem stále prezentuje dynamickým dojmem, nabízí však ještě lepší jízdní vlastnosti mimo ně. Nový přední nárazník s ozdobnými prvky poskytuje lepší průchodnost terénem díky větší nájezdovému úhlu 23,8 ° místo standardním 17,4 °. Ochranu pohonného ústrojí a dalších důležitých komponentů zajišťuje robustní kryt motoru a převodovky.

Přizpůsobí se každému povrchu

V terénu je Tiguan zdatný i díky pohonu všech kol 4Motion se systémem 4Motion Active Control a voličem jízdních režimů. Pomocí multifunkčního ovládacího prvku na středové konzoli si řidič přizpůsobuje chování vozu. Zvolit je možné režimy Onroad, Offroad a Snow. Jízdní režimy přizpůsobují nastavení systému pohonu a asistenčních systémů podle stavu povrchu a aktuální situace tak, aby byla zaručena maximální

Přitažlivé designové prvky

Paket OFFROAD se od standardního modelu liší i designovými prvky, nabízí například černé střešní ližiny, černé kryty vnějších zpětných zrcátek a střešní spoiler. V interiéru se objevují prvky pro jeho větší odolnost, pedály a opěrka nohy z kartáčované ušlechtilé oceli či gumové rohože, a také volant a hlavice voliče obšité kůží. Terénní verze Tiguanu je dodávána s novými černými 18" koly Sebring Black, 19" koly Auckland nebo 20" koly Kapstadt.

Tiguan OFFROAD se nabízí v sedmi barvách karoserie, na výběr je šedá Pure, bílá Pure, metalické laky modrá Atlantic, šedá Indium a stříbrná Tungsten, dále lak s perleťovým efektem černá Deep a perleťový lak bílá Oryx.

Paket OFFROAD+

Při volbě paketu OFFROAD+, který je dodávaný za příplatek 54 700 Kč, je možné zvolit dvoubarevné lakování karoserie s černou střechou (není dostupné pro černou Deep). Celkem tak lze vybírat ze 13 barevných kombinací. Paket navíc obsahuje například černý strop nebo aktivní systém svícení s LED světlomety.

Samozřejmostí pro obě nové verze modelu Tiguan je široká nabídka výbavy na přání, mezi níž se řadí například digitální přístrojový panel Active Info Display, navigační systém Discover Pro, asistent pro manévrování s přívěsem Trailer Assist nebo adaptivní regulace podvozku DCC.