Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Škoda Karoq v maskáčích 28.4.2017

Moderní design, nové motory, nejmodernější technika a skvělé asistenční systémy a bezpečnost - to bude nový Karoq. Na co se můžeme těšit?

Supr-čupr nástupce

Karoq bude jakýmsi menším bratrem sedmimístného modelu Škoda Kodiaq, přinese spoustu podobných technologií. Karoq nahradí stávající model Škoda Yeti. Nové menší SUV bude hbité, lehké, bezpečné a nabídne nejmodernější technologie celého koncernu Volkswagen.

Motorizace

U každého nového modelu patří mezi nejočekávanější informace cena a motorizace. Ceny bohužel známe ještě nejsou, motorizace ovšem známe. Karoq bude pod kapotou skrývat pět pohonných jednotek - ne najednou, ale budete se moci vybrat :) Výkonové spektrum sahá od 115 koní do 190 koní a bude se jednat o objemy 1,0 - 2,0 litru. U každé motorizace si budete moci vybrat mezi šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým automatem, nejsilnější 190koňová verze nabídne výhradně automat a pohon 4x4. 

Nová patnáctistovka TSi je vybavena vypínáním dvou válců, čímž se při nevyužiží výkonu vypínají dva válce a šetří palivo.

Slušná výbava

K výbavě není co dodat - bude to pecka! Možná postačí výčet:

  • 5 jízdních režimů včetně speciálního režimu Offroad
  • dotykové displeje infotainmentu ve skleněném designu; top systémy Columbus (LTE modul) a Amundsen s WLAN Hotspot.
  • Full LED světlomety
  • SmartLink s Apple CarPlay, Android Auto a MirrorLink
  • prostor pro bezdrátové nabíjení telefonu
  • parkovací asistent, asistent pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat
  • LED ambientní osvětlení interiéru a 10 designů dveřních lišt a palubní desky

Karoq si také poradí s přívěsem o hmotnosti až 2 tuny! Po připojení přívěsu za vás couvání převezme asistent Trailer assist.

Rozměry a objemy

Délka vozu - 4 382 milimetrů, šířka - 1 841 milimetrů. Díky velkému rozvoru náprav 2 638 milimetrů (u 4x4 2 630 milimetrů) mají cestující dostatek prostoru. Zavazadelník má v základu mít 521 litrů, při sklopení sedadel naskočí objem na 1 630 litrů. Pokud si zvolíte do výbavy vozu systém VarioFlex (možnost posouvat zadní sedadla), získáte prostor od 479 do 588 litrů. 

Těšíte se?

Škoda do roku 2025 bude stále rozšiřovat modelovou paletu o nové vozy. Za nějvětší přírůstky se považují právě SUVčka. Premiéru Karoq zažije už 18. května ve Stockholmu a na silnice se dostane v druhé polovině roku 2017.