Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

SEAT nabídne digitální přístrojový panel 15.9.2017

Španělská automobilka SEAT je jedinou značkou z koncernu Volkswagen, která zatím v žádném ze svých modelů nenabízí digitální přístrojový panel nahrazující klasické analogové ukazatele rychlosti a otáček. Už to ale nepotrvá dlouho a dočkají se ho i některé modely této značky. První fotografie toho, jak bude v interiéru SEATu vypadat, se objevila v konfigurátoru na španělských stránkách značky v konfiguraci modelu Leon.

Náhoda či úmysl?

Spekuluje se o tom, zda se jednalo o záměr nebo byla fotografie zveřejněna omylem. Každopádně fotografie byla hned druhý den vyměněna, takže už ji v konfigurátoru nenajdete. Nacházela se v seznamu příplatkové výbavy, nejednalo se však přímo o digitální příístrojový panel, ale o ozdobnou hliníkovou lištu na palubní desce, není tedy známa cena, jakou bude SEAT za tento prvek komfortní výbavy požadovat.

Ve Frankfurtu naživo

SEAT se však o digitálním přístrojovém panelu zmínil již v tiskové zprávě před aktuálně probíhajícím autosalonem ve Frankfurtu, kde je k vidění hned v několika modelech, a to ve vozech Arona, Leon, Ibiza a Ateca. Bez klíčku však zobrazuje pouze klasický obraz vozu shora a ukazuje otevřené dveře, proto je fotografie z konfigurátoru zatím unikátní. Na jeho přítomnost v prodávaných vozech si ovšem ještě chvíli počkáme, v příplatkové výbavě by se měl objevit na začátku roku 2018 pro modely Leon a Ateca a pro další dva modely bude k dispozi později, pravděpodobně v květnu nebo červnu.

Digitální budoucnost

Digitální přístroje před sebou mají velkou budoucnost a lze je tak čekat ve stále větším počtu nových automobilů. Své místo na trhu si jistě najdou díky modernímu designu a mnohem lepší funkčnosti, kdy nabízí hned několik možností zobrazení, které se přizpůsobí aktuálním potřebám řidiče. Více se o této rychle se rozšiřující novince dozvíte v článku, kde je popsána funkce digitálního přístrojového panelu ve Škodě Karoq, a lze očekávat, že v případě SEATu budou jeho funkce velice podobné, ne-li dokonce v podstatě totožné.