O elektromobil ID.3 je obrovský zájem 10.5.2019

První model nové rodiny ID., který se představí v září ve světové premiéře na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu, se bude jmenovat ID.3. Číslice 3 vyjadřuje, že po modelech Brouk a Golf otevírá Volkswagen třetí velkou kapitolu v segmentu cenově dostupných  kompaktních vozů v historii značky. Navíc dává možnost rozšíření do vyšších i nižších segmentů. Volkswagen se chce do roku 2025 stát jedničkou s nabídkou více než 20 elektricky poháněných modelů a ročním prodejem převyšujícím jeden milion vozů s nulovými emisemi.

Volkswagen ID.3 1 ST

Rezervace na nový elektromobil začal Volkswagen v Evropě přijímat 8. května a již během prvních 24 hodin bylo zaznamenáno 10 000 rezervací. Speciální edice ID.3 1 ST, která byla nakonfigurována pouze pro předobjednávkovou fázi, nabízí bohatou výbavu a je limitována počtem 30 000 vozů. Většina vozů určených pro český trh byla rezervována během několika hodin a již nyní jsou zamluveny všechny vozy z limitované edice. Volkswagen ID.3 1 ST dostane střední sadu akumulátorů, která se u sériové verze pravděpodobně stane tou nejžádanější.

K modelu ID.3 1 ST Volkswagen zákazníkům nabízí možnost bezplatného dobíjení po dobu jednoho roku s limitem 2000 kWh, a to na všech veřejných nabíjecích stanicích, které jsou zařazeny do aplikace Volkswagen „We Charge”, a také v síti rychlonabíjecích stanic IONITY. Výroba modelu ID.3 1 ST bude zahájena na konci roku 2019 a první vozy zákazníci dostanou v polovině roku 2020.

Velký dojezd. Dobrá dostupnost.

Pro sériovou verzi modelu ID.3 budou na výběr tři akumulátorové sady. Základní sada s kapacitou 45 kWh nabídne dojezd 330 km, střední sada s kapacitou 58 kWh umožní ujet 420 km na jedno nabití a vůz s nejvyšší sadou akumulátorů s kapacitou 77 kWh zvládne ujet až 550 km (WLTP). Doporučená základní cena modelu ID.3 se základní sadou akumulátorů by v Německu měla být stanovena pod hranicí 30 000 EUR, tj. 770 tisíc Kč.

Model ID.3 je prvním modelem značky Volkswagen postaveným na modulární platformě MEB pro elektromobily. Po jeho uvedení na trh ho budou následovat další modely vycházející ze studií, jako je  ID. CROZZ, ID. VIZZION nebo  ID. ROOMZZ