Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Nový SEAT Leon – první jízda 20.3.2020

Pojďme si představit novou generaci modelu SEAT Leon. Na svou první jízdu nás s sebou vezme Daniel Cortina, produktový manažer pro modelovou řadu Leon.

Nezaměnitelný design světlometů

Nový Leon na silnici poznáte na první pohled, a to i v noci díky charakteristickým předním světlometům a také zadním svítilnám, které jsou přes celou šířku karoserie. Světlomety využívají LED technologii a vytváří světelný tok až 900 lumenů, řidič tak má výborný výhled i v noci.  „Nové osvětlení nejenže vylepšuje viditelnost, ale také snižuje spotřebu paliva, protože v předních, ani zadních světlometech se již nepoužívají žádné halogenové žárovky,“ upozorňuje Daniel Cortina.

Funkční design

Leon se může pochlubit nevídaně přitažlivým designem s vyváženými proporcemi, který snižuje aerodynamický odpor vzduchu o 8 %.  „Tento vůz připomíná vnímanou kvalitou vozy z prémiových segmentů a jeho jízdní vlastnosti jsou agilní, dynamické a stabilní,“ zdůrazňuje Cortina.

Téměř autonomní jízda

Nová generace modelu Leon nabízí ještě vyšší úroveň bezpečnosti díky systémům podpory řidiče. Při jízdě oceníte dynamickou regulaci podvozku DCC, pasivní asistent pro jízdu v jízdním pruhu nebo předvídavý adaptivní tempomat. Tyto asistenční systémy jsou přímou cestou k plně automatizované jízdě.  „Díky chytrému tempomatu, asistentu pro jízdu v jízdním pruhu nebo systému automatického brzdění bychom mohli hovořit o téměř druhém stupni autonomní jízdy. Modernizovaný systém automatického brzdění zahrnuje nové funkce, například asistenta pro odbočování, který zabrání kolizi s protijedoucím vozidlem při odbočování na křižovatce,“ vyzdvihuje schopnosti moderních asistenčních systémů Cortina.

Kompletně propojený

SEAT Leon je prvním kompletně propojeným vozem značky SEAT. Díky integrované kartě eSIM může centrální 10" displej multimediálního systému zobrazovat dopravní zpravodajství v reálném čase. Ovládat ho je možné gesty i hlasovými povely.  „Hlasové ovládání umožňuje řidiči interagovat se systémem. Řidič tak může snadno, rychle a bezpečně získávat informace pro navigaci nebo vybírat hudbu, kterou chce poslouchat,“říká Daniel Cortina.