Nový SEAT Ibiza se ukázal Plzni. Na vodě. 23.6.2017

Právě včerejší datum 22.6.2017 bylo výjimečné nejen pro Autocentrum Jan Šmucler, ale také pro automobilku SEAT a všechny návštěvníky Mlýnské strouhy v Plzni, kde se konalo oficiální odhalení nového SEATu Ibiza. Přítomní zvědavci tak mohli poprvé spatřit tento nový vůz, jehož prodej právě startuje.

Do poslední chvíle

Začátek programu byl naplánován na pátou hodinu, kdy již byly připraveni někteří zástupci vozů značky SEAT k prohlédnutí. Jednalo se o modely Toledo, Ateca, Alhambra a o přitažlivý Leon ST Cupra, který si právem vysloužil nejvíce pozornosti. Prozatím. Nová Ibiza se během průběhu akce klidně vznášela na hladině zdejšího umělého jezírka, ovšem zatím byly její elegantní křivky schované pod červenou plachtou, která nedovolila zvědavým návštevníkům posoudit více než její velikost. Slavnostní shrnutí plachty a představení nového vozu v nabídce automobilky SEAT proběhlo krátce po sedmé hodině.

Bylo na co koukat

Před odhalením se všichni přítomní mohli bavit bohatým doprovodným programem zahrnujícím poutavá taneční vystoupení nebo barmanskou show. Ta si získala velkou pozornost, téměř všichni přítomní vytvořili shluk kolem šikovného barmana pohazujícího si se skleničkami a lahvemi za doprovodu hudby a s úžasem sledovali jeho nevšední nadání. Ti odvážnější si mohli také vyzkoušet jízdu na elektrickém býkovi.

Jaká je samotná Ibiza?

Nová Ibiza je postavena na koncernovém základu MQB A0, díky kterému se rozvor prodloužil o značných 95 milimetrů oproti předchozí generaci a o 63 litrů se zvětšil objem zavazadlového prostoru. Základní pohonnou jednotkou je motor 1.0 TSI s výkonem 70 kW a vrchol nabídky představuje 1.5 TSI Evo se 110 kW. Opomenout nesmíme ani fakt, že si v letošním roce Ibiza vysloužila prestižní cenu Red Dot Award za design.

Více informací o nové Ibize se dozvíte v našem předchozím článku nebo přímo na stránkách prodejce.

Video z akce