Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Kodiaq RS oslnil na Nürburgringu 15.6.2018

Očekávaná Škoda Kodiaq RS se ještě před svým uvedením na trh ukázala na slavném Nürburgringu a předvedla, co dokáže. Kodiaq RS, jehož řízení dostala na starosti závodnice Sabine Schmitz, zajel rychlostní rekord, stal se nejrychlejším 7místným SUV na této trati. Rekordní pokus zajel Kodiaq RS s pohonem všech čtyř kol bez jediné zvláštní úpravy, která by mu pomohla k lepšímu času, pouze s bílým maskovacím polepem.

Legendární Nordschleife je 20,832 kilometru dlouhý okruh, kde vozy i řidiči mohou ukázat své schopnosti. Okruh nabízí 73 zatáček – 33 levotočivých a 40 pravotočivých. Kodiaq RS zvládl celou trať pokořit za 9:29,84 minuty, díky čemuž dosáhl rekordu mezi 7místnými SUV. Sabine Schmitz, jež má na rekordním času podíl, pravidelně startuje v okruhovém mistrovství a ve 24hodinových závodech, v roce 1996 24hodinový závod dokonce jako první žena vyhrála. S nejrůznějšími vozy závodnice na okruhu najela více než 30 000 kol.

Zanechal pozitivní dojem

„Auto sportovně vypadá i jede. Myslela jsem si, že sedmisedadlové auto nebude tak snadno ovladatelné, obzvláště na náročném okruhu jako je Nordschleife, ale mám z něj skvělé pocity. Řídí se krásně. Jsem ohromena.  Neměnili jsme na autě vůbec nic. Myslím si, že když chceme zajet rekord trati, mělo by být auto takové, jaké si ho budete moci koupit. Jinak by to nedávalo smysl. Chci ukázat lidem, jak dobré je auto, které si mohou koupit,” říká o Kodiaqu RS závodnice Sabine Schmitz.

O pohon Kodiaqu RS se stará motor 2.0 BiTDI s výkonem 176 kW (239 k) a maximálním točivým momentem 500 Nm. Skvělému zvukovému projevu pomáhá systém Dynamic Sound Boost, o perfektní jízdní vlastnosti se pak postará adaptivní podvozek DCC, progresivní řízení a pohon všech kol. Světová premiéra modelu Škoda Kodiaq RS proběhne letos v říjnu na pařížském autosalonu.