Digitální přístrojový panel se objeví v dalších modelech Škoda 16.2.2018

Prozatím bylo možné digitální přístrojový panel objednat pouze do jediného modelu značky  Škoda. Tím modelem bylo popuární  SUV Karoq, po kterém je v současné době velmi vysoká poptávka. Brzy si však tento moderní prvek budete moci objednat i u dalších modelů z nabídky.

Digitální přístrojový panel je užitečným pomocníkem, umí vám například zobrazovat mapu s navigačními pokyny přímo před vámi, kde byste donedávna nehledali nic jiného než klasický otáčkoměr, rychloměr a malý displej se základními informacemi o jízdě. Digitální přístrojový štít se rychle prosazuje do příplatkových výbav mnoha modelů, a to nejen u Škody ale samozřejmě také  Volkswagenu a  SEATu.

Další dva modely

Které modely ho tedy budou nabízet? Nově si ho budete moci objednat také do modelů  Octavia a  Kodiaq. V Octavii si za digitální panel připlatíte ve výbavě Style 10 900 Kč, v nejvyšší výbavě Laurin & Klement přijde na 8 900 Kč. U Kodiaqu stojí 8 900 Kč nezávisle na vybraném výbavovém stupni.

Vozy nově vybavené digitáním štítem by se s ním mohly pochlubit již na březnovém autosalonu v Ženevě. Digitálního panelu se zatím nedočkal nejluxusnější model značky  Superb, ve kterém se objeví nejspíše až v modernizované verzi, která přijde na trh začátkem příštího roku.

Co digitální přístrojový panel umí?

Digitální přístrojový panel nabízí čtyři různá uspořádání, která si můžete měnit podle aktuální potřeby. Měnit si můžete také rozložení jednotlivých prvků na displeji, takže na něm vše uvidíte přesně tak, jak vám to vyhovuje. Podrobněji jeho funkce popisuje  článek o digitálním přístrojovému panelu.