Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Cesta vozu od výrobce k novému majiteli 4.8.2021

Příjezd vozu do Autocentra Jan Šmucler

Víte, jak probíhá příprava nových vozů, než se dostanou k vám, jejich majitelům? Předtím, než se nový automobil vůbec dostane na silnice, absolvuje obvykle dlouhou cestu z továrny až k dealerovi, tím to ovšem nekončí. Vůz čeká ještě takzvaný předprodejní servis. S koupí nového moderního auta předpokládáte, že do něj sednete, natankujete a budete brázdit silnice. Avšak tušíte, jaké důležité úkony tomu předcházejí a proč je předprodejní servis naprosto stěžejní? To vše se dozvíte v dnešním článku, kde vám popíšeme průběh kompletní přípravy nového vozu manželů Bobkových, kteří si u nás vybrali Nový Volkswagen Golf Variant.

S vozem manželů Bobkových jsme poctivě prošli celou řadu příprav než došlo k samotnému předání. Pojďme se společně podívat na to, co všechno je potřeba zkontrolovat, připravit a doladit než bude vozidlo připraveno pro nového majitele.

Nové vozy u nás začínají svou cestu příjezdem na autopřepravníku, ze kterého jsou pak složeny a absolvují vizuální kontrolu. Zde můžete natrefit na první zajímavost - vozy mají přefouknuté pneumatiky, aby se na nich během stání nevytvářely nežádoucí plošky. Následně se vozidlo přesouvá na naše parkoviště a čeká, až nastane den D, tedy předání novému majiteli, kterému předchází právě předprodejní příprava. V případě našeho sledovaného Volkswagenu Golf Variant tomu nebylo jinak, vůz jsme složili z kamionu, převezli na parkoviště, kde čekal zhruba týden na volný termín převozu na dílnu.

Příprava vozu na dílně

Co následuje potom? Dalším místem, kterým nový vůz před předáním projde je dílna. Prvotní úkony, o které se postará náš technik zahrnují sundání ochranných fólií, mytí a sušení karoserie, vysávaní interiéru, doplnění provozní kapaliny, dotažení šroubů kol na předepsaný moment, montáž středových pokliček i krytů, upravení tlaku v pneumatikách na odpovídající hodnotu a uložení této informace do paměti jednotky. Nejdůležitější součástí přípravy vozu je diagnostika, která nám poskytne veškeré informace o řídící jednotce, zejména o výrobci, datumu, programování, apod. V neposlední řadě technik doplní veškerou výbavu, kterou si zákazník přál nad rámec daného výběrového stupně vozu.

Do sledovaného Volkswagenu Golf Variant technik namontoval mechanické zabezpečení vozu proti krádeži Construct, do kufru vložil gumovou vanu a připravil zimní pneumatiky, doplnil efektní dynamické středy kol.

Poslední nablýskání a přípravy na předání

Finální přípravy před přistavením vozu na předávací místo začínají mytím karoserie a vysáváním interiéru. Pro nové vozy využíváme ruční myčku. Ruční mytí se doporučuje u nových vozidel po dobu prvních 2 měsíců, aby se strojovým mytím neponičil lak vozu, který není ještě dostatečně vytvrdlý. Úspěšnost celého předprodejního servisu stvrzuje ještě krátká testovací jízda zkoumající chod motoru, funkci převodovky, komfortních systémů nebo světlometů.

V případě přání zákazníka nalepíme ochranu nakládací hrany u pátých dveří a připravíme vozidlo na předávací místo. Naposledy vůz přeleštíme, zkontrolujeme, naaranžujeme mašli a čekáme na příjezd nového majitele. Při samotném předání vozu majitele seznámíme se základními ovládacími prvky automobilu a zodpovíme veškeré otázky. 

Děkujeme manželům Bobkovým za to, že s námi prošli celý proces přípravy vozidla a přejeme, aby byli s novým vozem spokojeni a najeli společně mnoho bezpečných kilometrů.