Značka CUPRA se představuje 1.2.2018

Značka CUPRA, která dostala název podle sportovních verzí modelů SEAT, se začíná představovat světu. Již v srpnu se objevila informace, že španělská automobilka spadající do koncernu VW Group  plánuje vytvořit samostatnou značku CUPRA, která se bude zaměřovat na sportovně laděné modely.

 

 

Oficiálně bylo zatím představeno pouze logo, jež na sobě upravené modely od značky SEAT ponesou. Aktuálně jsou modely CUPRA označeny šachovnicovou vlajkou, ta zřetelně odkazuje na závodní zaměření. Nové logo samostatné značky CUPRA vypadá agresivně, přípomíná rozetnutou šipku. Pod logem je umístěn název CUPRA. Prvním vozem vyráběným pod značkou by měl sportovní derivát modelu  SEAT Ateca, který se již delší dobu očekává.

 

 

Představení prvního vozu se blíží

SEAT uvádí, že nová značka se postupně více odliší a její modely dostanou vlastní identitu. Další důležité informace se dozvíme 22. února, na tento den je totiž naplánována speciální prezentace, na které bude značka představena novinářům, široká veřejnost si pak bude moci první vozy prohlédnout na březnovém ženevském autosalonu.

Ukáže se více modelů?

V tiskové zprávě CUPRA uvádí, že v Ženevě proběhne představení prvních modelů, z čehož se dá usuzovat, že se může ukázat více modelů najednou. Jedním z nich však rozhodně bude zmíněný SEAT Ateca Cupra. Nebo Cupra Ateca? Na oficální název si budeme muset počkat také. O jake další modely se bude jednat zatím není jisté, lze očekávat přesun Leonu CUPRA a Leonu ST CUPRA, možný je také příchod sportovní modelu Ibiza, to by se však podle dřívějších zpráv z automobilky nevyplatilo.

 

 

Podle špionážních fotografií sportovní Ateca dostane brzdy Brembo a čtyři koncovky výfuku. Pokud vás zajímá, jaký motor bude tento model pohánět, budete si muset ještě počkat. Pravděpodobně se však bude jednat o stajný motor jako v Leonu CUPRA, tedy zážehový čtyřválec 2.0 TSI  s výkonem 221 kW, což odpovídá rovným 300 koním. V budoucnu se možná i motory více odliší od těch, které bude nabízet jejich mateřská automobilka.