Žáci učiliště Škoda navrhují studii kabrioletu Karoq 13.4.2018

V podnikovém učilišti Škoda Auto v Mladé Boleslavi navrhují žáci zajímavou studii vozu - Karoq kabriolet. V minulých letech žáci postavili celkem čtyři vozy, nyní se rozhodli pro nejnovější SUV v nabídce značky a přišli s neobvyklým nápadem udělat z něj kabriolet. Za vývojem studie stojí žáci Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto a dokazují tak značnou kvalitu vzdělávacího programu Škody.

Na vývoji studie se podílí celkem dvacet žáků ve věku 17 a 18 let ze sedmi oborů. Jsou mezi nimi například budoucí autolakýrníci, autoelektrikáři nebo karosáři. Na práci na projektu se členové týmu velmi těší i proto, že vůz mohou postavit podle svých představ.

Žáci rozšiřují své dovednosti

Tento projekt jim významně pomůže s pozdějším nástupem do práce, protože si mohou reálně vyzkoušet práci vývojářů a konstruktérů. Práce vývojářů a konstruktérů vyžaduje týmovou spolupráci, tu si díky přípravě této studie žáci prakticky vyzkouší a navíc ověří a rozšíří své technické a organizační dovednosti.

Žáci učiliště Škoda představují již od roku 2014 každý rok jednu takovou studii. První studií byl dvoumístný kabriolet Citigo, následovala Fabia v provedení pick-up, poté kupé vycházející z Rapidu Spaceback a minulý rok představili Citigo jako buginu s elektromotorem. Kabriolet Karoq žáci ukáží světu v červnu letošního roku.

Kvalitní příprava na zaměstnání

Současný projekt, stejně jako ty předchozí, ukazuje vysokou kvalitu profesního vzdělávání ve společnosti Škoda. Na Středním odborném učilišti strojírenském Škoda Auto mohou žáci studovat tříleté a čtyřeleté technické učební a studijní obory. Aktuálně učiliště navštěvuje 900 žáků, kteří s vybrali jeden ze třinácti oborů, a svou kvalifikaci si zde rozšiřuje také několik desítek zaměstanců společnosti Škoda Auto.