Volkswagen ve Frankfurtu ukázal autonomní elektromobil 12.9.2017

Již 14. září otevře své brány pro širokou veřejnost autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem a jak už je u koncernu Volkswagen zvykem, před oficiálním zahájením předvádí novinářům své nové modely, které pak zažívají výstavní premiéry, a také některé koncepty. Tentokrát tomu nebylo jinak, a tak máme s předstihem informace o tom, co nás na autosalonu čeká.

Elektromobilita a autonomní řízení

Koncern Volkswagen opět ukázal, že mu nechybí nápady a sebevědomí, a představil své plány pro nadcházející roky. V letošním roce nebyly pro tento večer vyhrazeny speciální prostory, ale akce se konala přímo v pavilonu na výstavišti. Hlavním tématem byl elektrický pohon a samočinné řízení a dá se předpokládat, že se v tomto duchu ponesou výstavy i několik příštích let.

Ozvěny budoucnosti u ŠKODA

Ředitel Volkswagenu Matthias Müller na předváděcí plochu přijel v malém autonomním elektromobilu krabicového tvaru. Bude tohle budoucnost automobilů? V nejbližší době nejspíše ne, ale nechme se překvapit.  Škoda předvedla svůj koncept Vision E, který se svou velikostí podobá modelu Kodiaq, ale jak asi víte, nebo alespoň tušíte, i v tomto případě se jedná o vůz s čistě elektrickým pohonem.

Škoda na frankfurtském autosalonu ve výstavní premiéře ukáže nové SUV Karoq a také Kodiaq ve verzi Scout a Sportline. Koncept Vision E se dočká pouze evropské premiéry, protože k vidění byl již na dubnovém autosalonu v Šanghaji. Dočká se ale několika drobných změn, dostane například jiná, designově zajímavá, kola.