Volkswagen: TOP 3 proměny 6.7.2018

Při výběru nového automobilu nejde jen o to, vybrat si model, který se vám líbí. Podstatnou roli, co se týká vzhledu, totiž hraje také výbavová linie či příplatková výbava. Tím se může ovlivnit vzhled vozu zásadním způsobem. Zkoušeli jste někdy v konfigurátoru navolit vrcholnou verzi se všemi designovými prvky a porovnali ji se základní výbavou bez jediného příplatku? Pokud ne, podívejte se, jak takové proměny vypadají u vozů Volkswagen ze tří odlišných kategorií – hatchback, SUV a užitkové vozy. Konkrétně tyto kategorie zastupují modely  Golf, Tiguan a Transporter ve verzi Kombi s krátkým rozvorem.

Detaily hrají zásadní roli

Rozdíly jsou patrné na první pohled, nesetkáte se s tím však pouze u Volkswagenu, ale snad u všech světových automobilek. Navíc rozhodně nelze říci, že vozy od Volkswagenu vypadají v základní výbavě ošklivě a jízda s nimi není příjemná. To v žádném případě. Toto porovnání má za úkol ukázat pouze to, co dokáže s charakterem automobilu udělat pár menších či větších změn.

Nejvýraznější změnou bývají samozřejmě kola, která samotná dokaží znatelně změnit celkový dojem. Na sportovním vzhledu se pak často podílí upravené nárazníky a občas i upravená mřížka chadiče či změna světel. U užitkových vozů lze pak za hlavní rozdíl mezi základním a vrcholným vzhledem kromě kol označit lakované nárazníky, díky kterým vůz působí mnohem luxusněji.

Golf Trendline a Golf R

Tiguan Comfortline a Tiguan R-line Highline

Transporter Kombi s krátkým rozvorem