Volkswagen ID.4. pro Městskou policii v Plzni 27.4.2023

Ve čtvrtek 27. dubna 2023 byl předán před renesanční stavbou plzeňské radnice do flotily městské policie první elektromobil značky Volkswagen ID.4.

„Městská policie kráčí v souladu s trendem zlepšování kvality životního prostředí a zdraví obyvatel města Plzně. Impulsem pro pořízení elektromobilu bylo také prvotní seznámení s elektrickým typem pohonu a testováním pro potřeby výkonu služby MP. Městská policie podnikla již v minulosti několik kroků vedoucích ke snižování negativních dopadů na životní prostředí na území města. Děkujeme Autocentru Jan Šmucler a importérovi značky VW za možnost si tento vůz vyzkoušet.“ řekl velitel Městské policie Plzeň pan Petr Nováček.

„První elektromobil pořídil plzeňský magistrát již v roce 2020. Od té doby došlo k pořízení dalších vozidel s hybridním či elektrickým pohonem, dále k vybudování první dobíjecí stanice či ke schválení možnosti parkování zdarma pro vozidla, která mají označení registrační značkou elektrického vozidla dle platného zákona. Proto oceňujeme, že i do vozového parku městské policie Plzeň bude zařazen vůz s elektrickým pohonem. Město dlouhodobě podporuje vozidla s nízký emisní hodnotou vedoucí ke zkvalitnění městského ovzduší,“ řekl radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality pan Jiří Winkelhöfer.

„Jsme potěšeni, že městská policie Plzeň bude užívat vůz právě od značky VW. Značka VW se na českém trhu řadí mezi přední automobilky, kterým se každým rokem navyšují podíly prodaných elektromobilů na celkových počtech prodaných vozidel. Vnímáme, že segment státní správy zařazuje do svých flotil stále větší počet elektrických vozidel. V souladu s vývojem těchto alternativních pohonů dochází k navyšování dojezdových vzdáleností vozidel nejen v našem portfoliu, což byl jeden z parametrů, které negativně ovlivňoval zájem o elektromobilitu,“ řekl vedoucí značky Volkswagen společnosti Porsche Česká republika pan Jakub Šebesta.

„Elektrické pohony vnímáme jako nedílnou součást domácností a vozových parků společností. Zájem o hybridní či elektrické vozy stále zvyšuje. Městské policii přejeme mnoho šťastných km,“ řekl jednatel Autocentrum Jan Šmucler.