Volkswagen ID.3 bude hvězdou festivalu Praha Září 8.9.2020

> Volkswagen podpoří festival Praha Září jako oficiální partner

> Bohatý doprovodný program včetně testovacích jízd s dvanácti elektromobily ID.3 pro nejširší veřejnost

 Praha Září se uskuteční ve dnech 8. až 28. září 2020 na výstavišti v Holešovicích

 

Volkswagen je oficiálním partnerem festivalu Praha Září, který se uskuteční ve dnech 8. až 28. září 2020 na Výstavišti Praha coby jakási náhrada nejvýznamnějších pražských festivalů zrušených letos kvůli pandemii koronaviru. Volkswagen připravil nejen pro fanoušky hudby, tance, kina, divadla a kultury obecně bohatý doprovodný program včetně možnosti testovacích jízd v novém elektromobilu ID.3.

"Stejně jako všichni milovníci umění mám velkou radost, že se organizátorům podařilo připravit atraktivní náhradu za zrušený program mnoha významných pražských festivalů v podobě společného festivalu Praha Září. Pro značku Volkswagen je ctí, že je jako oficiální partner součástí tohoto prestižního projektu,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Pro návštěvníky Výstaviště v pražských Holešovicích jsme společně s našimi partnery a ambasadory připravili bohatý doprovodný program. Po celou dobu tří týdnů bude na místě také náš tým s elektromobily ID.3. Zájemci budou moci usednout za volant a absolvovat zkušební jízdu, aby se mohli na vlastní kůži přesvědčit o výhodách, které poskytuje progresivní elektromobilita značky Volkswagen.“

Volkswagen se stal oficiálním partnerem festivalu Praha Září, který spojuje nejvýznamnější hudební, taneční, filmové a divadelní festivaly v Praze. Návštěvníci areálu Výstaviště v pražských Holešovicích se mohou těšit nejen na festivalové koncerty a vystoupení, ale také na bohatý doprovodný program, který pro ně připravila značka Volkswagen společně se svými partnery a ambasadory. Známá ilustrátorka Eliška Podzimková se podělí o svůj životní příběh a odhalí zákulisí tvorby animovaného filmu, herečka Patricie Pagáčová představí svůj nový charitativní kalendář a uspořádá autogramiádu.

Do své expozice Volkswagen přivzal i značku RunCzech, u níž si na své přijdou fanoušci běhání a také agenturu SportInvest, kde si bude možné za účasti profi fotbalistů zasoutěžit ve střele na bránu nebo stolním fotbálku. Svůj prostor dostane také nadační fond Mathilda, který na Výstaviště dorazí s celou smečkou vodících psů a podělí se s diváky o zajímavé vyprávění týkající se tréninku vodících psů. 

Automobilovou hvězdou festivalu se bezesporu stane nový Volkswagen ID.3, který bude k dispozici i k testovacím jízdám pro nejširší veřejnost. Zájemci o testovací jízdu si mohou elektromobil ID.3 rezervovat na konkrétní termín na  volkswagen.cz/jizda .

Volkswagen ID.3 je prvním modelem značky, nabízeným výhradně s elektrickým pohonem. Vyspělá platforma MEB umožňuje maximálně využívat přednosti elektrického pohonu. Cestující tak mají k dispozici mimořádně prostorný interiér. V něm si mohou užívat tichou, ale současně velmi dynamickou jízdu. K vynikajícím jízdním vlastnostem a snadné ovladatelnosti přispívá nízké těžiště ve spojení s rovnoměrným rozložením hmotnosti mezi nápravy. Aerodynamická karoserie a vyspělý systém napájení elektromotoru o výkonu až 150 kW (204 k) ve spojení s účinnou rekuperací kinetické energie umožňují dojezd až 549 km na jedno nabití sady akumulátorů (podle metodiky WLTP). U vrcholné verze s nabíjecím výkonem až 125 kW se doplní dostatek elektrické energie pro ujetí 350 km za pouhých 30 minut. Nový Volkswagen ID.3 je na českém trhu aktuálně k dispozici se střední velikostí baterie a dojezdem 420 km /dle WLTP) za ceny od 1 014 900 Kč. Nabídka verzí s menší a větší baterií bude brzy následovat.

Praha Září spojuje do jedné akce přední pražské festivaly, které byly letos zrušeny v rámci opatření proti šíření onemocnění COVID-19. Pod společnou hlavičkou se tak uskuteční programy festivalů LetNíLetNá Praha, Pražské jaro, United Islands of Prague, Metronome.cz, Pražský mezinárodní filmový festival, Signal a designblok. Festival proběhne ve dnech 8. až 28. září 2020 na Výstavišti Praha v pražských Holešovicích. Více informací naleznete na  www.prahazari.cz.