Volkswagen bude vyrábět T-Roc jako kabriolet 6.3.2018

Německá automobilka Volkswagen uvede na trh své první otevřené SUV. Kabriolet bude vycházet z modelu T-Roc a jeho výroba začne v prvním pololetí roku 2020 v Osnabrücku. Dozorčí rada koncernu Volkswagen již schválila investice do výrobního závodu přesahující 80 milionů eur. Díky výrobě tohoto modelu zůstanou v Osnabrücku zachovány pracovní pozice a Volkswagen naváže na téměř 70letou historii výroby kabrioletů.

Předseda představenstva značky Volkswagen Herbert Diess k rozhodnutí o výrobě SUV kabrioletu řekl: „Volkswagen upevňuje své postavení v kategorii SUV. Již dnes stanovuje T-Roc nová měřítka v segmentu kompaktních SUV. S kabrioletem T-Roc rozšíříme nabídku o mimořádně emocionální variantu. Mám přitom velkou radost, že tímto krokem můžeme navázat na bohaté zkušenosti našeho týmu v Osnabrücku z mnoha desetiletí výroby otevřených automobilů. Závod Osnabrück tak má pro budoucnost dobré perspektivy."

SUV - cesta k úspěchu

SUV se v současné době zásadní měrou podílejí na růstu automobilky Volkswagen. Například model Tiguan se v roce 2017 stal se 720 000 dodanými vozy jedním z deseti nejprodávanějších vozů na světě, a patří tak dokonce mezi tři nejvíce prodávaná SUV.

Díky investici do výroby SUV kabrioletu dojde k rozsáhlé modernizaci výrobních technologií, montáže a logistiky. Podle předpokladů by se zde mělo vyrábět až 20 000 vozů T-Roc ve verzi kabriolet ročně. Aktuálně Volkswagen v Osnabrücku zaměstnává asi 2300 pracovníků, ti na třech montážních linkách v roce 2017 vyrobili přes 76 000 vozů, konkrétně se jedná o modely Volkswagen Tiguan a Porsche Cayman. Lakují se zde také některé karoserie pro vozy Škoda Fabia.