Ve Wolfsburgu bude Volkswagen vyrábět milion vozů ročně 17.8.2018

Volkswagen v příštích letech plánuje zvýšit počet vyráběných automobilů v domácím výrobním závodu ve Wolfsburgu na zhruba jeden milion vozů ročně. Tento plán má zajistit vyšší produktivitu výroby a zlepšit využití jednotlivých výrobních závodů. Při uskutečnění tohoto plánu bude přesunuta výroba  modelu Golf do jednoho výrobního závodu.

Při zahájení výroby Golfu osmé generace tak dojde k ukončení výroby této modelové řady v německém Zwickau a v mexickém závodu ve městě Puebla. Ve Wolfsburgu dojde k rozšíření výroby a kromě Golfu se v něm bude vyrábět také sedmimístné SUV SEAT Tarraco.

„Plánujeme zvýšit produktivitu o 25 procent ve všech německých závodech do roku 2020, jak bylo schváleno v dohodě. Volkswagen musí dále vynakládat úsilí, aby si v budoucnosti zachoval konkurenceschopnost, zejména po roce 2020.” říká Dr. Andreas Tostmann, člen představenstva značky Volkswagen, který je odpovědný za výrobu a logistiku.

Vyšší efektivita výroby při zachování kvality

Výrobní oddělení značky Volkswagen stanovilo novou výrobní strategii, která si klade za cíl zvýšit efektivitu výroby. Tato strategie je založena na změnách celkem v osmi oblastech. Přijímaná opatření se zaměřují především na pokračování ve významném snížení složitosti výrobních struktur a na standardizaci v celosvětové výrobní síti. Ve všech výrobních závodech Volkswagen dojde k optimalizaci výrobních procesů bez toho, aby byla snížena kvalita produktů značky.

„Kompetentní, celosvětově vedoucí výrobní síť je jednou z největších motivací pro zvyšování hodnoty koncernu Volkswagen.  Značka Volkswagen dosáhla v uplynulých letech velkých pokroků. Jsme na správné cestě. Při srovnání v oblasti průmyslu, ve které působíme, jsme nyní střední kategorie, hodláme však ještě přidat a patřit mezi nejlepší,” řekl dále Dr. Andreas Tostmann.

Koncem září Volkswagen zveřejní základní pilíře své nové výrobní strategie „Transform.Together” a představí podrobnosti o plánovaných opatřeních v jednotlivých akčních oblastech.